Mynämäen energiaillassa keskustellaan öljylämmityksen vaihtoehdoista

Mynämäen kunnanvirasto sijaitsee entisen käsi- ja taideteollisen oppilaitoksen tiloissa. Seutusanomien kuva-arkisto.

MYNÄMÄKI. Mynämäen kunnanvirastolla, osoitteessa Vehmaantie 111 järjestetään Ratkaisuja öljylämmittäjille -tilaisuus keskiviikkona 16. helmikuuta kello 17–19. Rajoitusten takia tammikuussa peruutetulle energiaillalle on vihdoin saatu varmistettua uusi päivämäärä.

Tapahtumassa kuullaan öljylämmittäjille tarjolla olevista ratkaisuista sekä öljylämmityksen vaihtoon tarjolla olevista tuista. Keskustelua käydään myös muista mahdollisuuksista pienentää energiakustannuksia. Tarkoituksena on tuoda esille, mitä ongelmia asukkaat kohtaavat lämmitysratkaisuissa ja pohtia yhdessä niihin ratkaisuja. Tilaisuuden järjestävät Mynämäen kunta sekä Helsingin yliopiston Energiamurroksen haasteet kansalaisten arjessa -tutkimushanke.

Rakennustarkastajana Mynämäen kunnalla työskentelevän Annika Heikolan avauspuheenvuoron jälkeen tilaisuudessa Helsingin yliopiston Tuija Kajoskoski alustaa aiheesta Miksi on tärkeää tutustua erilaisten ihmisten arkikokemuksiin?. Motivan Teemu Kettunen sen sijaan puhuu aiheesta Pientaloasukkaan mahdollisuuksia pienentää energiakustannuksia.

Ennen loppukeskustelua Mynämäen pienkiinteistöyhdistyksen Lauri Numminen pitää kommenttipuheenvuoron. Tilaisuudessa on kahvi- ja kakkutarjoilu sekä mahdollisuus halutessaan ilmoittautua asiaa koskevaan tutkimukseen. Osallistujilta edellytetään koronapassia. Lapsille on tarjolla ohjelmaa ohjaajien valvonnassa.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Juttuun on lisätty 12.2. kello 12 tieto, että osallistujilta edellytetään koronapassia.