Bachia ja Beethovenia Naantalin Musiikkijuhlien Talvikonserteissa

Yhdysvaltalainen pianisti Mackenzie Melemed esiintyy Talvikonsertissa maaliskuussa.

MUSIIKKI. Naantalin Musiikkijuhlien Talvikonsertit pidetään kahtena peräkkäisenä lauantaina helmi–maaliskuussa. Nyt jo 16:tta kertaa järjestettävissä konserttiviikonlopuissa luvassa on kansainvälisiä tähtiä sekä upeat Johann Sebastian Bachin ja Ludwig van Beethovenin musiikista koostuvat ohjelmat.

Kansainvälinen huippubaritoni Tommi Hakala esiintyy Talvikonsertissa helmikuussa.

Bachin seurassa 26.2. vietettävässä ensimmäisessä Talvikonsertissa esiintyvät vahvan kansainvälisen uran luonut huippubaritoni Tommi Hakala, sellotaiteilija Arto Noras, Aboa-kvartetti, urkuri Miika Hartikainen sekä oboisti Jun Saotome. Konsertissa kuultavat teokset, esimerkiksi kantaatti Ich habe Genug, kuuluvat J.S. Bachin merkittävimpiin ja soitetuimpiin sävellyksiin.

Kollegan kyydissä 5.3. kuultava toinen Talvikonsertti valottaa Beethovenin kolmen nuoren huippumuusikon esittämänä. Yhdysvaltalainen, Suomessa nykyään asuva pianisti Mackenzie Melemed voitti Maj Lind -pianokilpailun vuonna 2017, viulisti Tami Pohjola puolestaan Kuopion viulukilpailun 2015 ja sellisti Leonardo Chiodo Turun XIII sellokilpailun 2018.

Talvikonsertit ovat väliajattomia ja ne toteutetaan terveysturvallisesti turvaväleistä huolehtimalla. Tilaisuuksissa on vahva maskisuositus. Konsertit järjestetään yhteistyössä Naantalin kaupungin kulttuuripalvelujen kanssa.

Turun Seutusanomat