Aito into ja kiinnostus vievät askeleen lähemmäs kesätyöpaikkaa

Omannäköinen, työpaikan mukaan räätälöity ja viimeistelty työhakemus auttaa kesätyöpaikan saamisessa. Kuvituskuva.

Monien kuntien ja yrityksien kesätyöhaku käy juuri nyt kuumana. Kerää tästä jutusta parhaat vinkit hakemuksen kirjoittamiseen ja haastattelutilanteeseen.

KESÄTYÖT.

Monelle tuleva kesä tarkoittaa ensimmäistä kesätyöpaikkaa, työsopimusta ja verokortin tekemistä. Niiden parissa moni kaipaa apua, jota saa esimerkiksi Turun kaupungin nuorisopalvelujen tieto- ja neuvontapalvelu NuortenTurusta. Tietopalveluohjaaja Mari Mielonen kertoo, että nuoret kyselevät monia eri asioita kesätöihin liittyen.

– Yleisimmät kysymykset koskevat sitä, että minkäikäisenä voi hakea kesätöitä. Mistä kesätyöpaikkoja löytää, miten lähestyä työnantajaa ja miten erottua muista hakemuksessa? Lisäksi moni miettii sitä, että kun työkokemusta ei vielä ole, niin mitä voi laittaa ansioluetteloon ja miten verokortin kanssa toimitaan, hän sanoo.

Nuoret etsivät myös itse tietoa NuortenTurun viime keväänä lanseeraamasta kesätyökansiosta, joka on saavuttanut Mielosen mukaan suuren suosion. Kansioon on kerätty kesätyöpaikkoja, jotka eivät vaadi paljon kokemusta ja koulutusta.

Kaikki alkaa kesätöiden kohdalla paikkojen hakemisesta eli hakemuksen ja CV:n kirjoittamisesta. Turun Nuorisopalveluiden Kesäduuniin-striimiin osallistuneiden työnantajien mukaan on tärkeää tuoda hakemuksessa selkeästi esiin oma kiinnostus ja innostus tehtävää kohtaan. Hakemus olisi myös hyvä räätälöidä haettavan työn mukaan.

– Miksi on kiinnostunut paikasta? Mitä osaamista itsellä voisi olla ja miten oma persoona sopii tehtävään? Kukaan työnantaja ei odota, että nuorella olisi hirveästi jo työkokemusta, joten sitä ei tarvitse pelätä vaan voi nostaa esiin muita taitoja, Mielonen sanoo.

– Työnantajat saavat monia hakemuksia, joissa hakija kertoo olevansa reipas ja iloinen. Kuvailemalla miten se näkyy voi nousta uudelle tasolle. Myös hakiessa esimerkiksi asiakaspalveluun voi kertoa jostakin hyvästä asiakaspalvelukokemuksesta, joka on jäänyt mieleen ja kertoa pyrkivänsä itse samaan, hän jatkaa.

Tekstimuotoisen hakemuksen lisäksi Mielonen kertoo työnantajien kannustaneen lyhyen videohakemuksen tekemiseen, sillä sen avulla voi tuoda omaa persoonaa ja intoa enemmän esiin.

– Työnantajat kuitenkin korostivat myös, että he hakevat paljon erilaisia tyyppejä töihin. Myös heitä, jotka eivät ole supersosiaalisia. Jos on esimerkiksi arempi tai ujompi, niin voi miettiä muita juttuja, joita tuoda hakemuksessa esiin.

Hakemuksen jälkeen vuorossa on yleensä työhaastattelu, joka on monelle hyvin jännittävä tilanne. Mielonen muistuttaa, että haastattelun aikana kannattaa olla oma itsensä eikä miettiä liikaa odotuksia vaan sitä, mitä itsellä on tarjottavana.

– Jos jännittää hirveästi, sen voi sanoa ääneen ja tilanne usein laukeaa. Jos myös jää jotain tärkeää kertomatta, niin siihen voi aina palata esimerkiksi lopussa, kun sana on vapaa. On myös tärkeää kysyä jotakin työnantajalta ja osoittaa sillä tavalla kiinnostusta.

Panostuksesta huolimatta voi käydä niin, ettei kuitenkaan saa haluamaansa kesätyötä. Kokemusta voi kuitenkin Mielosen mukaan hankkia myös ilman palkkatöitä.

– Esimerkiksi vapaaehtoistyön kautta saa työkokemukseen rinnastettavaa kokemusta. Vaihtoehtoisesti voi myös ideoida oman kesätyön, jos yrittäjyys sopii itselle, mutta se pitää toki valmistella hyvissä ajoin. Näillä keinoilla voi sitten helpottaa ensi kesän työnhakua.

Kolme vinkkiä kesätyöhakuun:

  1. Ole ajoissa liikkeellä.
  2. Hae moneen paikkaan kesätöihin.
  3. Julkisten hakujen lisäksi kannattaa lähestyä työnantajia suoraan avoimella hakemuksella.

Liisa Kallio