Viimeinen ennakkoäänestyspäivä innosti uurnille

vaalit
Vaalit

ALUEVAALIT

Ennakkoäänestys päättyi eilen tiistaina, ja viimeinen ennakkoäänestyspäivä olikin kaikkein vilkkain Varsinais-Suomessa. Tiistaina äänestämässä kävi peräti 24.019 varsinaissuomalaista – ylivoimaisesti eniten koko ennakkoäänestyksen aikana. Toiseksi vilkkain päivä oli maanantai, jolloin äänestämässä kävi 16.838 varsinaissuomalaista.

Ennakkoäänestyksen jälkeen varsinaissuomalaisista on äänestänyt yli 110.000 eli lähes 28 prosenttia. Viime kesän kuntavaaleissa ennakkoon äänesti 33 prosenttia, ja silloin lopullinen äänestysprosentti varsinaisen vaalipäivän päätyttyä oli 56.

Koko maan äänestysprosentti ennakkoäänten jälkeen on 26,4.

Varsinais-Suomessa ylivoimainen ykkönen äänestysaktiivisuudessa ennakkoäänten antamisen jälkeen on Kustavi, jonka äänestysprosentti on jo 38 prosenttia. Yli 30:n äänestysprosentin ylsivät myös Kemiönsaari (31), Marttila (31,4), Naantali (31,6), Sauvo (30) ja Turku (30,3).

Hiljaisinta oli Pyhärannassa, äänestysprosentti tällä hetkellä ainoastaan 17, ja Laitilassa, äänestysprosentti 18,5.