Turun Kärsämäkeen rakennetaan puutalokorttelia

Alustava visualisointi As. Oy Turun Puuseppä -taloista. Kuva: Skanska.

Seudun ensimmäisten BoKlok-asuntojen esittelytilat sijoitetaan Raision IKEAan.

RAKENTAMINEN. Turun Leaf Areenan läheisyyteen nouseva As. Oy Turun Puuseppä on muuttovalmis kesällä 2023. Kyseessä olevat Turun ensimmäiset BoKlok-kodit edustavat Skanskan ja IKEAn yhteistyössä syntynyttä konseptia.

As. Oy Turun Puuseppään tulee 38 asuntoa kaksioista neljään huoneeseen. Asuntokoot vaihtelevat välillä 44–74,5 m2 ja jokaisessa asunnossa on joko oma parveke tai pieni piha. Asukkaiden yhteinen pihasauna mahdollistaa tehokkaan asuntokohtaisen tilankäytön ja vähentää näin myös energiankulutusta. Piha-alueella on huomioitu asukkaiden kohtaamispaikkoja, kuten yhteinen pienviljelyspalsta ja leikkialue.

– BoKlok-koteja on rakennettu tähän mennessä yli 400 pääkaupunkiseudulle ja sen kehyskuntiin. Olemme innoissamme, että pääsemme vihdoinkin rakentamaan oman puutalokorttelin Turun seudulle, jonne viihtyisä ja lämminhenkinen puutaloasuminen soveltuu erinomaisesti, toteaa BoKlok Suomen maajohtaja Kati Valtonen.

– Tavallisesti BoKlok-asuntohiin voi tutustua valmiiden kohteidemme esittelyasunnoissa. Emme voi tarjota paikallisesti tällaista mahdollisuutta ennen kuin Puusepän asunnot valmistuvat, mutta olemme yhdessä IKEA Raision kanssa suunnitelleet BoKlok-kaksiota muistuttavan esittelytilan tavarataloon, jatkaa Valtonen.

Raisioon valmistuu Suomen ensimmäinen IKEA-tavarataloon toteutettu BoKlok-asunnon esittelytila.

– Esittelytilassa asiakkaamme pääsevät tutustumaan kaksion mukaiseen olohuoneeseen, keittiöön ja eteiseen. Tilaan rakennetut kiinteät kalusteet vastaavat niitä, jotka toteutetaan myös Puusepän BoKlok-kohteisiin. Koti on sisustettu edullisesti toiminnallisuus, monikäyttöisyys, vastuullisuus ja viihtyisyys mielessä pitäen, kertoo Raision IKEA-tavaratalon sisustuksesta vastaava päällikkö Aurora Nieminen.

Tällä hetkellä BoKlok-koteja rakennetaan Helsingin Tapaninkylässä sekä Keravan Kurkelassa, jonne on tulossa 102:n vuokra-asunnon kerrostaloyhtiö Varmalle. Molemmat kohteet valmistuvat kesällä 2022.

25 vuotta sitten Skanskan ja IKEAN yhteistyönä kehittämän konseptin kulmakiviin kuuluvat ympäristö- ja energiatehokkuus sekä puurakentaminen. 

Turun Seutusanomat