Raision Olkkarin Monineuvo toimii nyt entistä useammalla kielellä

Raision Olkkarin palvelut laajenivat Kuva: Ragip Önsoy.

RAISIO. Raisiossa käynnistyi tammikuun alussa monikielinen ohjaus- ja neuvontapalvelu Olkkarin Monineuvo, jossa maahanmuuttajien on mahdollista saada arjen kysymyksiinsä apua arabian, kurdin ja somalin kielillä.

Neuvontaa on saanut lokakuusta asti suomeksi, englanniksi ja venäjäksi, ja nyt myös edellä mainituilla kielillä saatava neuvonta on osa palvelua. Neuvojat päivystävät asiointipiste Olkkarissa sovittuina aikoina.

Olkkarin Monineuvo on osa työ- ja elinkeinoministeriön rahoittamaa hanketta, jossa kehitetään maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalveluja Varsinais-Suomessa. Sen tarkoituksena on opastaa maahanmuuttajia erilaisissa arjen asioissa, kuten viranomaisasioita, koulutusta, työtä, taloutta, asumista ja vapaa-aikaa koskevissa kysymyksissä. Neuvojat voivat muun muassa auttaa lomakkeiden täyttämisessä tai suomen kielen kurssien etsimisessä. Tarvittaessa he ohjaavat asiakkaan eteenpäin muihin palveluihin.
– Suomalainen palvelujärjestelmä voi olla aluksi sekava ja monimutkainen muualta muuttaneelle. Monikielisellä neuvonnalla edistetään kotoutumista ja osallisuutta siten, että asiakas saa tarvitsemansa tiedon ja löytää palveluiden piiriin. Tavoitteena on myös, että asiakas oppii ohjauksen avulla hoitamaan asioita itsenäisesti, maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalveluiden kehittämishankkeen koordinaattori Kirsi Hafeez kertoo.

Neuvontaa arabiaksi on tarjolla maanantaisin kello 10–12, somaliaksi tiistaisin kello 14–16 ja kurdiksi perjantaisin kello 11–13. Suomen, englannin ja venäjän kielellä neuvontaa saa maanantaisin kello 12–14 sekä tiistaisin klo 10–13.

Neuvontapalvelua saa neuvonta-aikana paikan päällä asiointipiste Olkkarissa, Raisiontori 6, minkä lisäksi neuvojat tavoittaa päivystysaikana soittamalla neuvontapuhelimeen 040 487 9936. Neuvojille on myös mahdollista varata aika neuvonta-aikojen ulkopuolelle. Ajan voi varata soittamalla puhelimeen päivystysaikana tai olemalla yhteydessä hankkeen koordinaattoriin puhelimitse 040 352 9714 tai sähköpostilla olkkarin.monineuvo@raisio.fi.

Turun Seutusanomat