Sauvon koululla järjestetään lasten oma kulttuuripäivä

Päivän tähtivieraana on Turun Sirkus!

Sauvon koulun uudisrakennus.

Lasten kulttuuripäivä on kulttuurintäyteinen päivä alle kouluikäisille ja alakoululaisille lapsille. Sauvon koululla järjestettävässä tapahtumassa on ohjelmassa erilaisia työpajoja.

SAUVO. Lasten kulttuuripäivää vietetään lauantaina 13. marraskuuta kello 10.30–15 Sauvon koululla. Maksuttomassa tapahtumassa on erilaisia toiminnallisia työpajoja; muskaria, soitinpajaa, batiikkivärjäystä, Sauvon murrepaja, satutuokioita ja showtanssia. Työpajat toteutetaan vapaaehtoispohjalta. Päivä on tarkoitettu alle kouluikäisille sekä alakoululaisille. Lapset osallistuvat päivään oman aikuisen kanssa.

Non stop -pajat pyörivät koko ajan ja voit osallistua niihin koska vain, ilman erillistä ilmoittautumista. Ilmo-pajat sen sijaan vaativat ilmoittautumisen ala-aulassa olevaan listaan. Non stop -pajojen tauko on kello 13–13.40, jolloin Turun Sirkus esiintyy  yläkoulun liikuntasalissa.

Innovatiiviset tapahtumat Sauvossa -ideakilpailu on tukenut Lasten kulttuuripäivän toteuttamista. Tapahtuman ideoi sauvolainen kotiäiti Ida-Maria Tanhua.
– Tiedustelin joukon sauvolaisia toimijoita mukaan ideaani toteuttaa lapsille suunnattu kulttuuripäivä. Mukaan rahoitusta lähti hakemaan Sauvon Museon Tuki ry, Sauvon Kädet, SELKU ry, MLL:n Sauvo-Karunan yhdistys, Sauvon Marttayhdistykset, Paimion seurakunta ja Sauvon Vanhempainyhdistys. Kunta järjesti kuntalaisille äänestyksen kaikista tapahtumavaihtoehdoista. Saimme äänestyksessä hyvin ääniä ja lopulta 900 euroa päivän toteuttamiseen. Saadulla rahoituksella päätettiin tilata Turun Sirkus päivään esiintymään ja pitämään sirkuspajoja, kertoo Tanhua.
– Saimme myös Sauvon Lions Clubin tukemaan tilaisuutta. 300 ensimmäiselle lapselle on luvassa pillimehut ja välipalakeksit. Sauvon marttayhdistyksen kioskista saa myös kaikki aikuiset ilmaiseksi kahvia ja samalla voi osallistua kurpitsakilpailuun. Alkuperäisten toteuttajien lisäksi olemme saaneet mukaan Paimion opiston ja TanssiStudio Pointin sekä Vanhempainyhdistys järjesti Liiku ry:n liikunnallisen pajan päivään. Luvassa on siis kulttuuria monessa eri muodossa ja eri ikäiset lapset huomioiden, lisää Tanhua.

Sauvon koulun ovet avautuvat 13.11. kello 10.30 ja työpajat alkavat kello 11. Lisätietoja päivästä ja työpajoista löytyy Sauvon museon verkkosivuilta.

Turun Seutusanomat