Pyhärannassa joulunaikaan valmistaudutaan herkutellen

Havupallot ovat suosittuja tuoksuvia koristeita joulunaikaan. Seutusanomien kuva-arkisto.

PYHÄRANTA. Pyhärannan joulunavauksena toimi Reilan koulun vanhempainyhdistyksen viime viikon perjantaina järjestämä joulumyyjäistapahtuma.

Jatkoa jouluisille tapahtumille on luvassa, kun Hirslahden Kallionkolon pieni Joulupuoti avaa ovensa 26.11.–19.12. väliseksi ajaksi. Perjantaista sunnuntaihin avoinna olevassa puodissa on tarjolla paikallisten käsityöläisten tuotteita, kaffetta, glögiä, torttuja ja pipareita.

Joulumyyjäiset pidetään sunnuntaina 12. joulukuuta kello 16 Pyhärannan seurakuntakodilla. Tilaisuutta jatketaan kello 18 alkavien Kauneimpien Joululaulujen jälkeen. Arpavoittoja ja myytävää, leivonnaisia ja käsitöitä diakoniatyön hyväksi voi tuoda paikalle ennen myyjäisten alkua kello 14 alkaen. Säilyvää tavaraa voi tuoda jo aiemmin diakonissalle ja myyntipöytiä voi varata Kirkkoherranvirastosta. Tapahtumaan osallistujien on esitettävä koronapassi.

Pyhiksen Joulupoppis Tonttulassa, osoitteessa Suomäentie 1, avaa välivuoden jälkeen ovensa 17.–18. joulukuuta kello 11–17. Tarjolla on leivonnaisia ja saaristolaisleipää, ohravelliä sekä muutakin ohraherkkua. Pyhiksen Poppista pitää pyhärantalainen Mirja Junkola, jonka resepti sijoittui toiseksi Onneksi on ohra -kilpailussa viime keväänä.

Laitilan Kulttuurin tuki ry:n, Kuluttajat ruokatalouden keskiössä -hankkeen ja Vastuullista proteiinia pöytään -hankkeen yhteisessä reseptikilpailussa Junkola esitteli mielenkiintoisen kotimaisesta ohrasta valmistuvan lasagnen.  Onneksi on ohra -reseptikisalla etsittiin uusia innostavia tapoja käyttää ohraa ruoanvalmistuksessa sekä nostaa ohran arvostusta herkullisena ja kestävänä suomalaisena raaka-aineena.

Katariina Mäkinen-Önsoy