Kaisa Vallavuori ehdolla Vasemmistoliiton Varsinais-Suomen piirin johtoon

Kaisa Vallavuorelle on kertynyt paljon kokemusta piirin puheenjohtajistosta.

POLITIIKKA.

Naantalilainen Kaisa Vallavuori on ehdolla Vasemmistoliiton Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajaksi. Kokemusta Vallavuorella on piirin puheenjohtajuudesta jo yhdeksän kauden verran. Kerrytetyt kilometrin ovatkin ehdokkuuden taustalla.

– Jäsenistöstä tuli pyyntöjä, että lähtisin vielä mukaan vielä ensi vuodeksi, josta on tulossa todella tiukka. Tulossa on tammikuun aluevaalit, Porin puoluekokous kesäkuussa ja valmistautuminen vuoden 2023 eduskuntavaaleihin. Jäsenistö oli sitä mieltä, että kokemusta tarvitaan, joten lähdin ehdolle, Kallavuori kertoo.

Piirin puheenjohtajistoon Vallavuori nousi ensimmäisen kerran vuonna 2013, kun hänet valittiin varapuheenjohtajaksi. Hän työskentelee tällä hetkellä Vasemmistoliiton vaalikoordinaattorina vastuualueenaan puolueen aluevaalityö ja -järjestelyt Varsinais-Suomessa. Sama tehtävä oli Vallavuoren vastuulla viime kuntavaaleissa, jolloin hän organisoi Vasemmistoliiton kuntavaalityötä Varsinais-Suomen alueella.

Vahvuudekseen Vallavuori nostaa tuntemuksen kentältä.

Piirin puheenjohtajuus ja vaalikoordinaattorin tehtävät ovat tukeneet toisiaan saumattomasti. Esimerkiksi puheenjohtajan tehtävässä vuosien saatossa karttunut piirin tuntemukseni on ollut suurena apuna vaalikoordinaattorin työssä, hän sanoo.

Ylen 4. marraskuuta julkaiseman puoluekannatusmittauksen mukaan Vasemmistoliitolla on kannatusta 8,6 prosenttia. Vallavuori toivoo, että aluevaalien myötä kannatus nousisi 10 prosenttiin. Valmistautuminen tuleviin vaaleihin on jo hyvällä mallilla.

– Tällä hetkellä näyttää hyvältä sen suhteen, että saisimme hyvän määrän ehdokkaita vaaleihin. Joulukuulle on suunniteltu maakuntakierrosta, sillä kuntavaalien aikaan ei kauheasti päästy ihmisten luo koronan takia. Nyt meidän pitää jalkautua kansan pariin juttelemaan, Vallavuori kertoo.

Aluevaalien tulosta Vallavuori ei lähde arvailemaan. Hän kuitenkin toivoo, että suomalaiset äänestäisivät aktiivisesti.

– Äänestysprosentin olisi hyvä olla 50 prosentin paremmalla puolella. Kyseessä on kuitenkin tärkeät vaalit, sillä päätetään asioista, jotka koskettavat meitä kaikkia. Aluevaalit ovat uudet ja toivon ihmisten kiinnostuvan niistä.

Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton puheenjohtaja valitaan piirikokouksessa Uudessakaupungissa 28.11.2021.

Liisa Kallio