Puoli vuosisataa polkuretkeilyä Raisiossa

Osa Kullaanpolulle 26.9. lähteneestä 90 osallistujasta taittoi matkaa kävellen, toiset juosten. Kuva: Alpo Viitaharju.

Raisiossa polkuretkiä on järjestetty jo 50 vuoden ajan kaupungin toimesta, vuodesta 1989 alkaen toiminnasta on vastannut Raision Rinkka.

RAISIO. Kullaanpolun polkuretki kutsui kävelijöitä ja juoksijoita sunnuntaina 26. syyskuuta. Raisiossa on järjestetty polkuretkiä syksyisin jo viidenkymmenen vuoden ajan. Ensimmäisen polkuretken Raisiossa vuonna 1972 järjesti kaupungin, silloisen kauppalan, urheilu- ja raittiuslautakunta. Vuodesta 1989 alkaen järjestämisestä on vastannut Suomen Ladun paikallisyhdistyksiin kuuluva Raision Rinkka ry. 

Kullaanpolku 2021. Kuva: Alpo Viitaharju.

Kullaanpolku taivallettiin tänä syksynä kauniissa aurinkoisessa syyssäässä 90 kulkijan voimin. Osallistuneiden kesken arvotut palkinnot ja lahjakorttia on toimitettu voittajille.

– Vaikka kyseessä ei ole nopeuskilpailu, osa osallistujista halusi juosta 13 kilometrin mittaisen polkuretken. Nämä osallistujat olivatkin todella nopeasti takaisin lähtöpaikalla Kerttulan liikuntahallilla, Raision Rinkka ry:n sihteeri Kaija Virtanen kertoo.

Nauhoin merkitty Kullaanpolun reitti kulkee Kerttulasta sillan yli valtatie kahdeksan itäpuolelle, josta se jatkuu Kullaanvuorelle aina luonnonsuojelualueen kautta näkötornille. Tornilta reitti suuntaa Ruskon Lähteenmäkeen Raisionjoen itärannalle.  

Vaikka Varsinais-Suomen Polulta polulle -retkikiertue on jäänyt poikkeusvuosina väliin, Raision Rinkka on pitänyt Kullaanpolun retken ohjelmistossaan vaikkakin aiempaa pienimuotoisempana. Nyt kun Raision polkuretki ei ole ollut osa Polulta polulle -tapahtumasarjaa, osallistuminen on ollut maksutonta.
– On ilo toimia näin liikuntamyötämielisessä kaupungissa. Raision kaupunki on ollut yhteistyökumppanimme tapahtuman järjestämisessä jo pitkään, Virtanen kiittelee.

Kullaanpolun taukopaikalla maistui mehu. Kuva: Alpo Viitaharju.

Raision Rinkalla on tarjolla liikunnallista ohjelmaa koko syksyn ajaksi. Kaikille avoimista liikuntatuokioista voi lukea tarkemmin yhdistyksen sivuilta. 

Katariina Mäkinen-Önsoy