Minne kutsua Liza? -uutuusteos nähdään Aurinkobaletin syksyn ohjelmistossa

TANSSI.

 

40-vuotista taivaltaan tänä vuonna juhliva Aurinkobaletti tuo syksyn ohjelmistoonsa venäläisen huippukoreografi Sasha Pepeljajevin uutuusteoksen Minne kutsua Liza? Teoksen ensi-ilta on perjantaina 24. syyskuuta.

 

Teos tarjoilee valikoiman vähemmän vakavia ohjeita, miten maailman havainnoimisen keinoja hajotetaan ja luodaan tanssin avulla. Lizan henkilöllisyys voi tarkoittaa ketä tahansa Liza Minnellistä Mona Lisaan, mutta esitys ei kuitenkaan määrittele häntä, kutsun tarkoitusta tai paikkaa, minne hänet pitäisi kutsua. Esitys tarjoaa valikoiman viittoja ja signaaleja, jotka virittävät katsojat Lizan tutkimiseen sekä mahdollisesti luomaan kutsun tarkoituksen.

 

Minne kutsua Liza? On Sasha Pepeljajevin kahdeksas teos Aurinkobaletille. Koreografi on vieraillut Aurinkobaletissa vuodesta 2001. Hän on tehnyt aiemmin ryhmälle teokset Hän joka lensi ylösalaisin vuonna 2001, Tanssiva torni kymmenen vuotta myöhemmin vuonna 2011 ja viimeisimpänä If You Snow Away vuonna 2016.

 

Minne kutsua Liza? -teos on nähtävissä 16. lokakuuta saakka.

 

Turun Seutusanomat