Uudenkaupungin autotehtaassa juhlittiin akkutuotannon käynnistymistä

Valmet Automotive investoi uuteen akkutehtaaseen 120 miljoonaa euroa, ja tehtaan työllistävä vaikutus lasketaan useissa sadoissa henkilöissä.

UUSIKAUPUNKI. Valmet Automotiven Uudenkaupungin akkutehtaan tuotanto käynnistyi tiistaina 14. syyskuuta. Tehtaalla valmistetaan korkeajänniteakkumoduuleja ja -akkupaketteja autoteollisuuden tarpeisiin.  

Uusi akkutehdas sijaitsee samassa rakennuksessa Uudenkaupungin autotehtaan kanssa. Vastaavaa logistiikan ja tuotannon optimoivaa kokonaisuutta ei tarjoa tällä hetkellä mikään muu autoteollisuuden palveluntarjoaja. Uudenkaupungin tehtaan laajentaminen akkutuotantoon on keskeinen osa tuotantolaitoksen pitkän aikavälin strategista kehityssuunnitelmaa.

Uudenkaupungin akkutehdas tulee edelleen laajenemaan, ja vuonna 2024 siellä toimii neljä akkutuotantolinjaa. Valmet Automotiven kokonaisinvestointi Uudenkaupungin akkutehtaaseen on noin 120 miljoonaa euroa, ja tehtaan vuosittainen tuotantokapasiteetti tulee olemaan noin 500 000 akkumoduulia ja akkupakettia.

– Olemme ylpeitä voidessamme esitellä Uudenkaupungin akkutehtaan, joka on tärkeä virstanpylväs kunnianhimoisen akkustrategiamme toteuttamisessa. Mahdollisuus valmistaa sekä sähköautoja että niiden akkuja saman katon alla on toimialallamme ainutlaatuinen. Samalla avaamme täysin uuden sivun Uudenkaupungin tehtaan historiassa, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

– Laajennamme parhaillaan voimakkaasti akkutuotantoamme, ja verkostossamme on kolme tehdasta Salossa, Uudessakaupungissa ja jatkossa myös Saksan Kirchardtissa. Vastaamme laajentamisella akkujen erittäin vahvaan kysyntään, josta osoituksena ovat jo nyt kolme Uudenkaupungin akkutehtaalle solmittua valmistussopimusta, kertoo Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.

Uudenkaupungin akkutehtaan tehtäviin on rekrytoitu jo noin 200 henkilöä. Tuotannon laajentuessa tulevina vuosina myös henkilöstön määrä tulee merkittävästi kasvamaan. Tehtaan saavuttaessa täyden kapasiteettinsa vuonna 2024 se tulee työllistämään noin 500 henkilöä.

Valmet Automotive operoi nyt kahta akkujen suursarjatuotantolaitosta Salossa ja Uudessakaupungissa, lisäksi kolmas akkutehdas Saksan Kirchardtissa aloittaa toimintansa 2022.

Seutusanomat Vakka