Taivassalon terveysasema remontissa vuoden loppuun – palveluita hajautetaan

Taivassalon terveysaseman remontti kustantaa lähes puoli miljoonaa euroa. Kuva: Taivassalon kunta.

TAIVASSALO.

 

Taivassalon terveysasema on suljettuna vuoden loppuun saakka remontin takia. Remontti alkoi 16. elokuuta, ja sen takia palveluita on hajautettu Taivassalon lisäksi Vehmaan, Kustavin ja Uudenkaupungin alueille.

 

Terveysasema ja avosairaanhoito muuttivat väistötiloihin Taivassalon keskustaan osoitteeseen Keskustie 5. Tiloissa toimii lääkärin ja hoitajan vastaanotto. Lisäksi osoitteessa otetaan laboratorionäytteitä. Ennalta ehkäisevän terveydenhuollon neuvolapalvelut toimivat pääosin Vehmaan terveysasemalla Margaretantiellä ja osittain myös Kustavin terveysasemalla Kaljaasikujalla. Äitiys- ja ehkäisyneuvola toimivat ainoastaan Vehmaan terveysasemalla.

 

Jatkossa taivassalolaisten on mentävä Uuteenkaupunkiin hammaslääkäriin, sillä suun terveydenhuolto muutti remontin ajaksi Vihreään Taloon Välskärintielle. Mielenterveysyksikön väistötiloista kunta tiedottaa myöhemmin.

 

Terveysaseman remontin aikana on suunniteltu tehtäväksi peruskorjauksia muun muassa pintojen, rakennusautomaation ja ilmastoinnin osalta. Urakan yhteydessä kunta on myös suunnitellut murto- ja paloilmoitinjärjestelmän ja taukotilojen varusteluiden uusimista sekä kytkimien, ovien, hanojen ja valaisimien päivittämistä terveydenhuoltoympäristöön sopivammiksi.

 

Remontin kokonaiskustannus on 490 000 euroa. Alun perin Taivassalo oli myöntänyt investointiin 200 000 euron määrärahan, mutta kunnanvaltuusto myönsi urakalle 290 000 lisämäärärahan kesäkuussa.

 

 

Liisa Kallio