Mynä-Mynä-Maahan kaivataan lisää osallistujia

Purkutuomion saaneille Mynämäen Lizelius-kodille tarjoutuu mahdollisuus uuteen elämään taideteoksena. Mynä-Mynä-Maan avajaisia vietetään kesällä 2022 Jukolan viestin yhteydessä. Seutusanomien kuva-arkisto / Ragip Önsoy.

Sadunomaisen Mynä-Mynä-Maan avajaisia vietetään purkutaidetaloksi jalostuvassa entisessä Lizelius-kodissa kesällä 2022 Jukolan viestin eli Lukkari-Jukolan yhteydessä.

MYNÄMÄKI. Mynämäen kunnan ja Saaren kartanon residenssin yhteisötaiteellinen projekti Mynä-Mynä-Maa saa jatkoa syksyllä. Viime keväänä startanneeseen projektiin etsitään vielä uusia osallistujia loihtimaan purkutuomion saaneesta vanhasta Lizelius-kodista taianomainen Mynä-Mynä-Maa.

Yhteisötaiteellisen projektin tarkoituksena on luoda yhteinen Mynä-Mynä-Maa, jossa jokainen osallistuja voi työstää joko oman huoneen tai työskennellä yhdessä muiden osallistujien kanssa. Lizelius-kodin laitosmaiset huoneet, käytävät ja yhteiset tilat muuttuvat kokonaiseksi taideteokseksi, Mynä-Mynä-Maaksi, joka avataan yleisölle kesällä 2022 Jukolan viestin yhteydessä.

Osallistujia neuvomassa ja tukemassa ovat Saaren kartanon residenssin yhteisötaiteilija Pia Bartsch sekä yhteisötaiteilija Meri-Maija Näykki.
– Jos tutkimukset pitävät paikkansa siitä, että nauraminen nuorentaa, niin Mynä-Mynä-Maassa me emme kyllä vanhene. Tule sinäkin mukaan luomaan oma huoneesi ja osallistu ainutlaatuisen teoksen tekemiseen ja samalla nuorene kanssamme, Bartsch kertoo.

Vierailevan yhteisötaiteilijan Meri-Maija Näykin haaveena on, että ulkoseinätkin ovat saaneet uuden maalikerroksen avajaisiksi.

Yhteistyöprojektiin osallistuu monenlaisia yhteisöjä yhdistyksistä, perheenjäsenistä ja kaveruksista koottuihin pienporukoihin. Omat yhteisötaideteoksensa entiseen Lizelius-kotiin ovat rakentaneet muun muassa Palvelutalo Tainiolan henkilökunta ja asukkaat, Mynämäen nuorten työpaja ja Wirmon Martat.

Kuivelantiellä sijaitseva Mynä-Mynä-Maa on avoinna osallistujille keskiviikkoisin klo 13.00–19.30, torstaisin klo 12.00–19.30 ja sunnuntaisin klo 11.30–17.00. Seuraava intensiivijakso alkaa syyslomalla 9.–17.10., jolloin Mynä-Mynä-Maa on auki ma–pe klo 12.00–19.30, la klo 13.00–18.45 ja su klo 11.30–17.00.

Katariina Mäkinen-Önsoy