Sweet ’n Sour Soul Band ammentaa musiikkiinsa elämän ajattomista aiheista

Single-julkaisukeikka Turussa

Sweet ’n Sour Soul Band eli Sakari Lähdetie, Petri Ojanperä, Hanna Routsi, Hannu Hiltula, Timo Mansikka-aho, Suliina Ojanperä ja Jussi Mellin. Kuva: Pirita Aho.

Elämänmakuista kotimaista soulia soittava Sweet ’n Sour Soul Band koostuu Turun seudulla asuvista muusikoista. Yhtyeen ensimmäinen sinkkulohkaisu sisältää kappaleet Hey You sekä Tonight We’re Gonna Party.

MUSIIKKI. Turun seudulla vaikuttava Sweet ’n Sour Soul Band julkaisee ensimmäisen singlensä perjantaina 17. syyskuuta. Yhtye odottaa jo innolla 19.9. vietettävään Turun päivään ajoittuvaa sinkkujulkaisukeikkaansa Ravintola Teinin ja Löydön terassilla.

Kotimaista, ajatonta soulia tekevä Sweet ’n Sour Soul Bandin kokoonpano käsittää seitsemän paikallista muusikkoa, jotka omaavat monipuolisen taustan musiikintekijöinä.

Biisit ovat lähtöisin Suliina Ojanperän (basso, taustalaulu) kynästä. Sovitustyössä ovat mukana kaikki yhtyeen jäsenet, joihin kuuluvat Ojanperän lisäksi Hanna Routsi (laulu), Jussi Mellin (kitara), Hannu Hiltula (koskettimet), Petri Ojanperä (rummut), Timo Mansikka-aho (trumpetti) ja Sakari Lähdetie (saksofoni).

Nousiaislainen Suliina Ojanperä sekä Naantali-Turku-akselilla vaikuttavat Jussi Mellin ja Timo Mansikka-aho kertovat taipaleensa alussa olevasta yhtyeestä:
– Olemme tehneet musiikkia eri kokoonpanoissa vuosien varrella, osalle yhteisiä projekteja on kertynyt jo parinkymmenen vuoden ajalta, Ojanperä taustoittaa.
– Sweet ’n Sour Soul Band näki päivänvalon vuonna 2018, eli emme ehtineet kovinkaan montaa keikkaa tehdä ennen kuin pandemia sotki suunnitelmamme. Nyt kaipuu live-esiintymisiin on jo kova, Ojanperä jatkaa.  

Pääosin Sweet ’n Sour Soul Band ammentaa vaikutteita 60–70 -lukujen soulista ja diskosta.

Yhtye ei sulje pois muitakaan rytmimusiikin tyylilajeja.
– Musiikkimme edustaa nykymusiikin sävyttämää perinteistä soulia. Vivahteissa on kuultavissa myös funkkia ja poppia eli settilista elää paljon esiintymisestä riippuen, Jussi Mellin täsmentää.
– Settiin kuuluu sekä hitaampia ja pohdiskelevia kappaleita että puhtaita tanssibiisejä, suoraa funkkia ja singer-songwriter-tuotantoa, lisää Timo Mansikka-aho. 

Yhtyeen suunnitelmissa on julkaista pari sinkkulohkaisua, joita seuraa pitkäsoitto vuoden sisällä. 
– Meillä on valtava biisireservi, joka pitää sisällään tällä hetkellä noin 25 työn alla olevaa kappaletta. Materiaalia on paljon jo purkissa nauhoitettuna odottelemassa oikeaa hetkeään julkaisulle, Mansikka-aho kertoo. 

Muusikot pitävät tärkeänä, että äänitteiltä kuuluu livesoitanta.

– Äänitykset ovat toteutettu niin, että kaikki soittavat samanaikaisesti. Kun musiikki saadaan livenä purkkiin, siitä välittyy rouheus ja todenmukaisuus, tältä me kuulostamme, Suliina Ojanperä toteaa. 

Nyt julkaistava ensimmäinen single tuo oivallisesti esiin yhtyeen muuntautumiskyvyn sisältäen sekä romanttista tunnelmointia että hykerryttävää diskojytkettä. Hey You kertoo ikiaikaisen tarinan siitä, miten rakkaus voi löytää ihmisen silloinkin kun sitä ei etsi. Sinkun toinen biisi, Tonight We’re Gonna Party, saa varmasti tanssijalan vipattamaan. 

Perjantaina avautuu yhtyeen oma Spotify-sivu, jonka kautta kappaleet ovat kuunneltavissa. Yhtyeen kuulumisia voi seurata myös heidän nettisivujensa ja sosiaalisen median kanaviensa kautta.
– Single julkaistaan suoratoistopalvelun kautta, mutta pitkäsoitosta on tarkoitus tehdä myös konkreettinen, hypisteltävä versio kansilehtineen, LP:nä ja CD:nä, Jussi Mellin sanoo.

Ravintola Teinin ja Löydön terassilla Turun päivänä sunnuntaina 19.9. kello 1921 järjestettävälle Sweet ’n Sour Soul Bandin julkkarikeikalle on vapaa pääsy. Ulkoilmatapahtuma järjestetään säävarauksella.

Katariina Mäkinen-Önsoy