Rymättylään Uudestakaupungista juuri muuttanut Suomen Sillikonttori palkittiin Kultainen Kala -palkinnolla

MSC myönsi vuoden 2021 Kultainen Kala -palkinnon Suomen Sillikonttori Oy:lle. Palkinto myönnetään joka vuosi yhdelle MSC:n yhteistyökumppaneista, joka tahollaan tekee töitä vastuullisesti pyydettyjen merenelävien tunnettuuden lisäämiseksi. Kaikki Suomen Sillikonttorin käyttämä silli ja silakka on MSC-sertifioitua.

PALKINTO. Suomen Sillikonttorille myönnettiin Marine Stewardship Councilin (MSC) Kultainen Kala 2021 Kestävän Kalan päivässä keskiviikkona 15. syyskuuta. Neljättä kertaa jaettava palkinto myönnettiin tunnustuksena aktiivisesta työstä vastuullisesti pyydettyjen silli- ja silakkatuotteiden kehittämisessä Suomen markkinalle sekä vastuullisen kalan markkinoiden edistämisestä myös vähittäiskaupan omien merkkien tuotteiden puolella.

Suomen Sillikonttorin kaikkien silli- ja silakkatuotteiden kala on MSC-sertifioitua. MSC-sertifikaatti yrityksellä on ollut jo vuodesta 2016 ja MSC-sertifioidut silakkatuotteet tulivat mukaan valikoimaan pian Suomen silakan ja kilohailin saavutettua ensimmäisenä kalastuksena Suomessa MSC:n kestävän kalastuksen sertifikaatin kesällä 2018.

– Onnittelemme Suomen Sillikonttoria ja kiitämme heitä yhteistyöstä, joka tietenkin jatkuu myös tulevaisuudessa. Sillikonttori on MSC-sertifikaatin saavutettuaan tuonut markkinoille liudan Suomessa valmistettuja innovatiivisia MSC-sertifioituja silli- ja silakkatuotteita sekä Sillikonttorin brändillä että alihankkijan ominaisuudessa vähittäiskaupan omien merkkien alla. On tärkeää, että suomalaisilla kuluttajilla on mahdollisuus valita todennetusti vastuullinen vaihtoehto ja Sillikonttori on pitänyt huolta siitä, että kuluttajille on tarjolla suomalaiseen suuhun sopivia vaihtoehtoja. Tällainen esimerkillinen toiminta ansaitsi luonnollisesti myös palkinnon, toteaa MSC Suomen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Vepsä.

Suomen Sillikonttorin takana on suomalaisen sillinjalostuksen tinkimätön mestari, nykyisin Sillikonttorin hallituksen puheenjohtajana toimiva Matti Ruuska. Vuodesta 1977 alalla vaikuttanut Matti on rakentanut Sillikonttorista perheen, joka jakaa hänen missionsa: halun palauttaa kunniaan perinteinen suomalainen sillinjalostus tuomalla markkinoille parhaalla osaamisella parhaista raaka-aineista valmistettuja sillituotteita.

– Haluan kiittää MSC-organisaatiota Kultainen Kala-tunnustuspalkinnon myöntämisestä Sillikonttorille. Sillikonttori on nuori yritys. Tänään tulee kuluneeksi kuusi vuotta toiminnan aloittamisesta. Ympyrä tavallaan sulkeutuu, sillä olemme juuri siirtäneet toimintamme Uudestakaupungista Rymättylään entisen Boyfoodin tehtaaseen, jota olimme toimitusjohtajamme Ilkan kanssa suunnittelemassa ja käynnistämässä vuosituhannen vaihteessa. Sillikonttorille vastuullisuus on alusta alkaen ollut tärkein arvovalinta ja siihen kestävästi kalastettu silli ja silakka oleellisesti kuuluvat. Kun Pohjanlahden silakka sai MSC-sertifioinnin ja kanta vahvistui, olemme hyödyntäneet silliosaamistamme ja kehittäneet kotimaisesta silakasta uusia MSC-merkittyjä silakkasäilykkeitä sekä omalla että kaupan merkeillä, sanoo Suomen Sillikonttorin hallituksen puheenjohtaja Matti Ruuska.

Ruuskan luotsaamana Suomen Sillikonttori on toiminnallaan kasvattanut tietoisuutta MSC-sertifikaatista ja on näin osaltaan mukana edistämässä merten hyvinvointia ja varmistamassa, että mereneläviä on tarjolla myös tulevaisuuden sukupolville. 

Turun Seutusanomat