Lasten teemalauantai valtaa Raision kaupunginkirjaston 4.9.

RAISIO. Raision kaupunginkirjaston lasten teemalauantait jatkuvat, tällä kertaa osana Mun Raisio -viikkoa lauantaina 4. syyskuuta kello 10–13.

Kirjaston teemalauantaissa esitellään lastenosastoa ja kirjaston lukuhankkeen toimintaa. Lisäksi tarjolla on kirjavinkkausta ja lapsille suunnattu tehtäväkierros. Kierroksella pääsee kokeilemaan robotin ja digitaalisen lukusovelluksen käyttöä, muistipeliä sekä värityskuvan herättämistä eläväksi iPad-sovelluksella. Kirjavinkkauksen aarteita esitellään salaperäisessä Kirjalohikäärmeen luolassa.

Lisäksi kirjaston aulassa ja pihalla on muitakin toimijoita esittelemässä toimintaansa. Hevosvarikko tuo kirjaston parkkialueen ja Rasekon väliselle alueelle poniratsastusta ja kaksi vuohta rapsutettavaksi klo 10–13. Raision Nuorisoittokunta esittelee toimintaansa klo 10.30–12.30 ja SPR Raision osasto pitää nallesairaalaa klo 10–13 kirjaston aulassa. Perhepalveluiden pisteessä kirjaston sisäpihalla myös luvassa touhua ja puuhaa.

Raision varhaiskasvatus esittelee perheille lainattavia liikuntavälinekasseja kirjaston piha-alueella. Tapahtumassa pääsee tutustumaan lainattavilla välineillä rakennettuun temppurataan, pallottelemaan ja liikkumaan.

Perheille tarkoitettuja ulkoliikuntaan soveltuvia välinekasseja on saanut lainata Kirjastotalon NuoLi-palvelupisteestä 1.9. alkaen. Lainaus tapahtuu omilla yhteystiedoilla, ja laina-aikaa on viikon verran. Lainattavana on kolme retkireppua, kolme ulkoliikuntavälinekassia sekä kaksi frisbeegolf-laukkua kiekkoineen.
Raision liikkuva varhaiskasvatus -hankkeen tarkoituksena on tukea ja kannustaa perheitä liikkumaan yhdessä. Välineet on koottu niin, että ne soveltuvat alle kouluikäisille lapsille.

Turun Seutusanomat