Viikonlopun SM-souduissa vahva edustus Turun seudulta

Vihreä-/siniasuiset ovat Nesteen Soutajia ja mustapukuiset Turun Soutajista. Kuvat: Nesteen Soutajat.

Turun Soutajat voitti naisten perämiehettömän nelosen ja Nesteen Soutajat saavutti hopeasijan useammassa luokassa viime viikonloppuna käydyissä isojen veneluokkien SM-kilpailuissa.

SOUTU. Naantalilaiset ja turkulaiset venekunnat osallistuivat menestyksekkäästi isojen veneluokkien ja junioreiden SM-kilpailuihin Valkeakoskella 28.–29. elokuuta. Paikallisten soutajien mitalisaalis oli merkittävä Valkeakosken VesiVeikkojen Lotilanjärvellä järjestämässä kilpailussa.

Nesteen Soutajat – Neste Rowing Club ry:n miehet rohmusivat lähes nonstop-lähtöaikataululla hopeamitaleita joukkueella M4- & M4x  1650m  Kasper Hirvilampi, Joel Naukkarinen, Antti Kirjola, Matti Kirjola. O-veneiden kuninkuuslajissa eli kasissa Nesteellä oli kasassa niin ikään hieno joukkue. M8+ 1650 m  Kasper Hirvilampi, Joel Naukkarinen, Matti Kirjola, Antti Kirjola, Markku Joksisipilä, Jaakko Klang, Pekka Teittinen, Antti Kolari, coxina eli perämiehenä Saija Pihkanen.

– Huikean hieno keli, lähdössä tosin tuuli keikutti veneitä, etenkin kokemattomampia. Lähtö oli haasteellinen kaikille joukkueille, mutta Nesteen Soutajien, joihin kuuluu soutajia sekä Porvoosta että Naantalista, mitalisaldo on mittava! Pihkanen kommentoi.
Tiukka kisa hopeasta käytiin Turun Soutajat – Åbo Roddare ry:n joukkueen kanssa, joka jäi lopulta kolmanneksi. Turun Soutajien joukkueessa soutivat Hannu Kaila, Artur Kuzmenko, Kim Koskinen, Sergei Godunov, Antton Helmi, Joonas Jousimo, Anton Westerlund, Jussi Hämäläinen, coxina Malin Eriksson.

Naisten luokissa perämiehettömän nelosen voiton saavutti Turun Soutajat, joka voitti lisäksi pronssia sekä kahdeksikossa että pariaironelosessa. Turun Soutajat menestyivät hienosti myös c-junnupojissa.

Katariina Mäkinen-Önsoy