Saaristo toimii näyttämönä kansainväliselle draamaelokuvalle

Power of Love -työryhmä elokuvan ensimmäisenä kuvauspäivänä. Kuvassa vasemmalta oikealle: tuottaja Luis Singer, kuvaaja Carmen Treichl, tuottaja Julia M. Müller, näyttelijät Outi Mäenpää, Saara Kotkaniemi, Nicola Perot sekä ohjaaja Jonas Rothlaender. Kuva: StickUp Filmproduktion 2021.

Naantalin ja Turun saaristossa on kuvattu kesäkuusta lähtien kansainvälistä pitkää elokuvaa. Kuvaukset ovat vieneet työryhmän muun muassa Velkualle, Merimaskuun ja Turkuun.

ELOKUVA. Power of Love -työnimellä kulkevan elokuvan kuvaukset järjestettiin Naantalin ja Turun saaristomaisemissa kesä–heinäkuussa. Saksalais-suomalaisen yhteistuotannon ohjaa Suomessa asuva saksalaisohjaaja Jonas Rothlaender. Elokuvan alueelle neuvotteli Länsi-Suomen elokuvakomissio, joka on osa Turku Science Park Oy:tä.

Turku Science Park Oy:n alla toimiva Länsi-Suomen elokuvakomissio auttaa tuotantoja etsimään elokuvan tarinaan sopivat lokaatiot niin saaristosta kuin muualtakin Turun seudulta.
– Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme taas kansainvälisen tuotannon kuvaamaan seudullemme. Elokuvatuotannot tuovat mukanaan aina hurjan määrän uutta liiketoimintaa ja työllistymismahdollisuuksia, elämysteollisuus-kärkialan johtaja ja elokuvakomissaari Teija Raninen toteaa.

Ohjaaja Jonas Rothlaender kertoo miettineensä, että onko kesäkuussa liian aikaista saapua Suomeen kuvaamaan, mutta luulo osoittautui vääräksi.
– Kuvaukset ovat menneet erittäin hyvin ja saariston kauneus on antanut parastaan! Turkuun on ollut ilo tulla kuvaamaan ja kiitän Länsi-Suomen elokuvakomissiota heidän vieraanvaraisuudestaan ja avustaan, Rothlaender kommentoi.

Parisuhdedraama kertoo suomalaisesta Saarasta ja saksalaisesta Robertista, jotka lomaillessaan kesäisessä Turun saaristossa aloittavat villin leikin, jossa toden ja fantasian rajat sekoittuvat lopulta hurjalla tavalla.

Elokuvan pääosissa nähdään suomalaisnäyttelijä Saara Kotkaniemi ja sveitsiläisnäyttelijä Nicola Perot, ja sivuosissa nähdään Outi Mäenpää, Timo Torikka, Elmer Bäck ja Cecilia Paul. Elokuvan tuottaa saksalainen StickUp Filmproduktionin yhdessä suomalaisen tuotantoyhtiö Bufon kanssa. Kansainvälisestikin menestynyt Bufo on tämän vuoden Cannesissa elokuvilla The Innocents sekä The Gravedigger’s Wife. Power of Love -elokuvan levityksestä Suomessa vastaa B-Plan Distribution ja ensi-iltansa se saa elokuvateattereissa vuonna 2022.

Turun Seutusanomat