Rusko järjestää toisen drive in -leffaillan

Drive in -leffaillassa elokuvasta nautitaan autosta käsin.

RUSKO.

Merttelän kenttä täyttyy toistamiseen elokuviin tulleista autoista 14. elokuuta, kun Ruskon kunta järjestää drive in -leffaillan Rusko-Päivien yhteydessä. Edellinen drive in -leffailta järjestettiin viime marraskuussa. Ruskon kunnan kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö Jari Hjelm kertoo, että paikalliset pitivät ensimmäisestä leffaillasta.

Se oli kokeilumuotoinen tapahtuma, mutta siitä saatiin kiitettävää palautetta. Leffailta oli selkeästi toivottu, uusi palvelu. Siihen aikaan ei myöskään voinut järjestää mitään, mutta tämä oli toteutettavissa rajoitukset huomioiden, hän sanoo.

Ensimmäinen leffailta järjestettiin juuri samaan aikaan, kun silloiset koronarajoitukset tiukentuivat. Sen takia tapahtuma piti järjestää pienemmällä osallistujamäärällä, jolloin autoja oli kuusi ja ihmisiä yhteensä 20. Elokuun leffailtaan osallistuvien autokuntien määrä tarkentuu vielä, mutta Hjelmin arvion mukaan kentälle mahtuu noin 30 autoa. Se tarkoittaa noin 70 osallistujaa.

– Ensimmäiseen leffailtaan verrattuna nyt pitäisi olla väljempää ja mahtua enemmän väkeä. Autojen välillä on kahden metrin turvavälit, eikä niistä saa poistua elokuvien aikana.

Illan aikana esitetään kaksi elokuvaa, jotka on valittu äänestyksellä. Elokuvat näytetään puhallettavalta valkokankaalta ja audio kuuluu auton radiosta.

Tapahtuma on yleisölle ilmainen.

– Tapahtumaan täytyy ilmoittautua etukäteen, ja mahdollisesti meidän täytyy karsia osallistujia, jos heitä on paljon, Hjelm sanoo.

Hänen mukaansa tapahtuma järjestetään kyllä, kunhan uusia kiireellisiä rajoituksia ei tule. Koska ihmiset istuvat omissa autoissaan ja autojen välillä on turvavälit, on tapahtuma koronaturvallinen. Hyvä vastaanotto voi poikia vielä myös kolmannen leffaillan.

– Jos yleisö toivoo kolmatta, niin miksipä sitä ei järjestettäisi. Kaikenlainen kulttuuriaktiivisuus on hyvästä, sillä se luo hyvää ilmapiiriä ja vaikuttaa hyvinvointiin.

Korjattu 10.8. klo 12:20 tieto tapahtuman maksuttomuudesta.

Liisa Kallio