Markkinakansa kirmasi torille Raisiossa

Ansioitunut raisiolainen -kunnianosoitus jaettiin postuumisti Esa Salmiselle

Killin markkinat 2021. Kuva: Ragip Önsoy.

RAISIO. Raisio-päivien Killin markkinoiden pyörähtäessä lauantaina 28.8. käyntiin Varppeenaukio ja Raision tori täyttyivät iloisesta puheensorinasta. Tunnelma oli sellainen, kun sen odottikin olevan, sillä olihan tämäkin tapahtuma jouduttu viime vuodelta perumaan. Ilmassa oli hyvää mieltä ja jonkinasteista helpottuneisuuttakin: Vaikka viruksesta emme olekaan päässeet, tilanne on menossa siihen suuntaan, että ulkotapahtumia voi järjestää turvaväleistä ja hygieniasta huolehtien.

Killin markkinoita järjestävän tahon Raision Kauppakeskus (Raisiokeskus) Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Liukas oli kokonaisuudessaan tyytyväinen tapahtumaan.
– Markkinat olivat oikein onnistuneet. Kaikki, näytteilleasettajat sekä kävijät, olivat selkeästi jo odottaneet mahdollisuutta osallistua tapahtumaan ja tavata toisiaan, Liukas kommentoi.
– Tarkkaa kävijämäärää on hankala laskea, mutta arvioisin, että paikalla oli pari tuhatta ihmistä kaiken kaikkiaan, lisää Liukas.

Pääjärjestäjänä toimivan Raisiokeskuksen ohella markkinoiden järjestelytoimikuntaan on kuulunut myös kaupungin, seurakunnan sekä raisiolaisten yritysten ja yhdistysten edustajia.

Järjestyksessään 47:ttä kertaa järjestetty tapahtuma on marssittanut viiden vuoden ajan Varppeenaukion puolelle pystytetylle lavalle monenlaista ohjelmanumeroa.

Silti tänäkin vuonna koettiin jotain uutta ja ennennäkemätöntä Killin markkinoilla, kun estradille asteli FlouTila musiikkisirkusesityksellään sekä stand up -koomikko XL Sami.

Perinteisempää ohjelma-antia edusti sen sijaan Musiikkikoulu Jenni & Seppo Mäkikallin järjestämä Raision Tangostara 2021 -kilpailu, jonka voittivat Anne-Maj Palmgren ja Veikko Harala.

Tapahtumassa kerrottiin myös Turun Seutusanomien jakaman Ansioitunut raisiolainen -kunnianosoituksen saaja, joka korvasi tänä vuonna Positiivisin raisiolainen -palkitsemisen. Postuumisti ansioituneeksi raisiolaiseksi valittiin toukokuussa vakavaan sairauteen menehtynyt Esa Salminen, joka muistetaan muun muassa Raisio-Seuran puheenjohtajana sekä Niin kaunis on Eurooppa Raision kohdalta -Facebook-ryhmän perustajana.

Jukka Liukas muisteli Esa Salmista markkinoiden avajaispuheessa, joka päättyi yhteiseen hiljaiseen hetkeen.
– Esa oli täysverinen raisiolainen 2-vuotiaasta asti. Hän kävi koulut Raisiossa, oli aktiivi Raision VPK:ssa sekä toimi SPR:n paikallisosaston puheenjohtajana. Hän oli valmentajana Raision Palloseurassa sekä RNK:ssa ringettejoukkueen huoltajana, valmentajana ja joukkueenjohtajana. Jo pienenä hänellä oli intohimona kerätä tulitikkuaskeja, postimerkkejä ja etenkin postikortteja. Esalla oli maailman suurin Raisio-aiheinen postikorttikokoelma, joka käsitti yli 2 000 postikorttia, Liukas lausui puheessaan.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Kuvia Killin markkinat 2021 -tapahtumasta: 

Killin markkinat 2021: markkinameininkiä Varppeenaukiolla. Kuva: Ragip Önsoy.
Killin markkinoiden 2021 vetonauloihin kuului kävijöiden kiinnostuksen perusteella pärehöylä. Raisio-Seuran Mauno Hasunen käytti maamoottoria, Mika Saloaro viimeisteli pöllit höyläyskuntoon, Seppo Kärnä teki päreitä ja Erkki Sillanpää taiteili tekstit päreisiin. Kuva: Ragip Önsoy.
Killin markkinat 2021 sisälsivät uusina ohjelmanumeroina stand up -komiikkaa ja musiikkisirkusta. Stand upista vastasi kuvassa oleva XL Sami. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.
Killin markkinat 2021 levittäytyivät perinteiseen tapaan myös Raision torille, Tasalanaukiolle. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.
Killin markkinat 2021 -lastenalueella oli paljon mukavia aktiviteetteja. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.
Raision Tangostara 2021 -kilpailun järjesti tuttuun tapaan Musiikkikoulu Jenni & Seppo Mäkikalli. Kuva: Ragip Önsoy.
Raision Tangostara 2021 -kilpailun järjesti tuttuun tapaan Musiikkikoulu Jenni & Seppo Mäkikalli. Kuva: Ragip Önsoy.
Musiikkikoulu Mäkikallin järjestämän Raision Tangostara 2021 -kilpailun palkintojenjako. Kuva: Jukka Liukas.