Kaarina-Teatterissa kuullaan Shakespearen sonetteja sanoin ja sävelin

Suloinen aarre – Shakespearen sonetteja sanoin ja sävelin Kaarina-Teatterin pihanäyttämöllä. Kuva: Mikko Rantanen.

TEATTERI. Lauantaina 14. elokuuta Kaarina-Teatterin pihanäyttämöllä saa ensi-iltansa vierailuesitys Suloinen aarre.

Ohjaaja Mikko Rantasen kokoamassa Suloinen aarre ”Sweet Love” -esityksessä trubaduuri Martti Lappi esittää sonettien innoittamana säveltämäänsä laulelmamusiikkia ja runoryhmä Säkeensitojat tulkitsevat Shakespearen tekstejä.

William Shakespearen sonetit kertovat riutuvan ja kukkivan rakkauden tunteista. Yöunet vievä kaipaus, itsepetos ja huuma kuljettavat kuulijan 1500-luvulle runoilijakuuluisuuden sielunmaisemiin. Tekstisuomennokset ovat Aale Tynnin käsialaa ja pieni osa soneteista esitetään myös englanniksi. Lisäksi mukana on ripaus Shakespearen henkilöhistoriaa.

Säkeensitojat: Sirkka Heikkinen, Ritva Huotari, Tuula Hurme-Turakka, Marita Kantola, Merja Köpsi, Tuula Walden.

Esityskausi: 14.–23. elokuuta.

Turun Seutusanomat