Hansakortteli kaksipäiväisten Juoksumessujen areenana

Hansakorttelin nuorisotila siirtyy uusiin tiloihin, mutta pysyy edelleen Hansakorttelissa. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Anni Liukan ideoimat Juoksumessut valloittavat Hansakorttelin 20.–21. elokuuta ja Instagramin 16.–21. elokuuta.

TURKU. Turkulaisen juoksuvalmentaja Anni Liukan ideoimat Juoksumessut on aiemmin järjestetty Instagramissa, mutta nyt kaikille kaupunkilaisille tarkoitettu tapahtuma saa entistä suuremmat puitteet Hansakorttelissa.

Hansakorttelissa on ohjelmassa 20.–21. elokuuta muun muassa luentoja eri juoksulajeista, juoksukenkien kokeilua ja juoksutekniikkatunti. Kävijät voivat myös osallistua Hansakorttelin ensimmäisille lenkkitreffeille tai juoksijan pilates-tunnille. Ohjelma alkaa Hansatorilla perjantaina kello 15.30 ja lauantaina kello 10.

Turkulainen juoksuvalmentaja Anni Liukka haluaa tuoda Juoksumessut yhä lähemmäs kaupunkilaisia. Keväällä koronan takia pelkästään Instagramissa järjestetty tapahtuma huipentuu tänä vuonna kaksipäiväisiin messuihin Hansakorttelissa.
– Juoksumessut saivat todella hyvän vastaanoton aiemmin Instagramissa ja toki jatkamme edelleen myös siellä. Tänä vuonna haluan päästä kuitenkin tapaamaan myös ihmisiä kasvokkain. Siksi ideoimme yhdessä Hansakorttelin kanssa koronaturvallisen tapahtumakokonaisuuden, johon kuuluu aina tekniikkatreeneistä juoksukenkien testeihin ja erilaisiin luentoihin, Liukka kertoo.

Juoksumessut järjestetään samaan aikaan kuin Paavo Nurmi Marathon.
– Haluamme kannustaa kaikkia turkulaisia osallistumaan kotikaupungin omaan juoksutapahtumaan ja tuoda vielä lisää urheilujuhlan tuntua Turkuun. Tavoitteenamme on nostaa esiin, että juoksu on hyvä laji monenlaisille ihmisille. Moni ei esimerkiksi tiedä, että Paavo Nurmi Marathonillakin on ohjelmistossa lyhyemmät matkat viiden ja kymmenen kilometrin matkat, jonne osallistumiskynnys on matalampi, Hansakorttelin markkinointipäällikkö Hanna-Maria Sjöbring kertoo.

Hansakorttelin messuilla huolehditaan turvaväleistä, käytetään maskeja ja tarjolla on käsidesiä osallistujille.

Instagramissa, Anni Liukan tilillä @anniliukka maanantaina startanneet Juoksumessut ovat käynnissä 21.8. asti.

Turun Seutusanomat