Uudenkaupungin Merikeskuksessa sukelletaan merihistoriallisiin näyttelyihin

Uudenkaupungin Merikeskus. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

UUSIKAUPUNKI. Uudenkaupungin Merikeskuksen näyttelytilassa on esillä useita merellisiä näyttelyitä 15. elokuuta asti. Suomen sukellushistoriallinen yhdistys on tuonut kaupunkiin mielenkiintoisen näyttelyn sukelluksen historiasta.

Vason mylly, Uusikaupunki
Vason mylly. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Yläkerran näyttelytilasta löytyy myös Relations with the Sea -valokuvanäyttely. Valokuvat ovat osa Relations with the Sea -hanketta, jossa Åbo Akademin meribiologi ja -tutkija Anna Törnroos-Remes ja luontokuvaaja Niclas Rantala tarkastelevat ihmisen suhdetta mereen.

Vitriineistä löytyy lisäksi kokoelma merimiesten matkamuistoksi kotiin tuomia posliinikoiria. Asmo Hällforsin yksityiskokoelmista peräisin olevia laivakoirapareja löytyy Merimiehen posliinikoirat -näyttelystä kymmeniä.

Alakerran näyttelytilassa on esillä taiteilija TH Norlingin merellisiä maalauksia sekä kokoelma pullolaivoja. Perusnäyttelyssä on useita vanhoja venemoottoreita, suurikokoinen uusikaupunkilaisen Varma-purjelaivan pienoismalli ja laivamaalauksia.

Uudenkaupungin merihistoriallisen yhdistyksen ylläpitämä Uudenkaupungin Merikeskus -näyttelytila sijaitsee Pakkahuoneentorilla, entisessä Vason myllyssä.

Tiistaista sunnuntaihin kello 11–18 (29.6.–15.8.) avoinna oleviin Uudenkaupungin Merikeskus -näyttelyihin on vapaa sisäänpääsy.

Seutusanomat Vakka