DBTL 2021 -kaupunkifestivaali pyörähtää käyntiin

Turun kesäiltojen perinne

Turun Brahenpuisto. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

TURKU. DBTL- eli Down By The Laituri -kaupunkifestivaalia juhlitaan 29.–31. heinäkuuta Turussa, kulttuurihistoriallisissa maisemissa, Tuomiokirkkotorilla ja Brahenpuistossa. Festivaalialuetta on laajennettu edellisvuosiin verrattuna. Tapahtumassa noudatetaan voimassaolevia korona-ohjeistuksia.

Vuodesta 1988 alkaen Turussa juhlituilla festivaaleilla korostetaan entistäkin enemmän rentoa yhdessäoloa ja viihtyvyyttä, jota tapahtuman uusi slogan, Kesä. Me. DBTL. kuvastaa.

Kotimaisten artistien lisäksi DBTL-lavoilla nähdään myös ulkomaisia yhtyeitä.  Näiden lisäksi Turun Tuomiokirkossa voi jokaisen festivaalipäivän kesäiltana nauttia ainutlaatuisesta konsertista.

Musiikki- ja ruokaelämysten lisäksi tapahtumassa on tarjolla myös kuvataidetta. Viime kesänä aloitettu antoisa yhteistyö kuvataiteilija Johanna Oraksen kanssa jatkuu ja tulee saamaan uusia muotoja. Tämän lisäksi festivaalialueella sijaitseva taidegalleria Makasiini Contemporary on mukana uutena yhteistyökumppanina.

Down By The Laiturin järjestää United Festivals, joka muodostui, kun kolme varsinaissuomalaista festivaalia, DBTL, Karjurock ja SmugglerRok, yhdistivät voimansa.

Turun Seutusanomat