Yli-Maarian YMA ROBO 5 -joukkue robotiikkaturnauksen voittoon

Voittajarobotti jakaa maskeja!

Yli-Maarian YMA ROBO 5 -joukkueen Eemelin, Hugon, Joelin ja Ollin kehittämässä Freestyle maker -sarjan voittaneessa kilpailutyössä robotti ojentaa maskin käyttäjälleen hygieenisesti. Kuva: Yli-Maarian koulu.

Turun Yli-Maarian koulun viidesluokkalaisten nelihenkinen ryhmä voitti ensimmäistä kertaa etänä järjestetyn Innokas-robotiikkaturnauksen Freestyle maker -sarjassa.

TURKU. Yli-Maarian koulu osallistui toukokuussa Innokas-verkoston valtakunnalliseen ohjelmointi- ja robotiikkaturnaukseen. Freestyle Maker -sarjan ajankohtaisella robotillaan voittaneen Yli-Maarian koulun 5A luokan oppilaiden YMA ROBO 5 -joukkueessa kilpailivat Joel Johansson, Olli Mattila, Eemeli Partanen ja Hugo Pesonen. Maskinantajaksi nimetty robotti oli oppilaiden innovatiivinen keksintö, joka on paitsi ajanmukaisesti tarpeellinen myös hienosti rakennettu.

Voittajajoukkueen oppilaat kertovat, että he lähtivät kehittämään hygieenisempää ratkaisua napata kasvomaski ennen oppitunnille osallistumista. Kertakäyttöistä kasvosuojainta ottaessa saattaa vahingossa koskettaa muita pinossa olevia maskeja, joten Eemelin, Hugon, Joelin ja Ollin kehittämässä ratkaisussa robotti ojentaa maskin käyttäjälleen hygieenisesti. Käyttäjä vie käden robotin ylle käsidesin käytön jälkeen ja robotti tökkää käyttäjälle yhden maskin maskikasasta.

Yli-Maarian koulussa tapahtumaan osallistui koko 5A luokka, joten erilaisia kisatuotoksia syntyi yhteensä kuusi kappaletta. Kuva: Yli-Maarian koulu / Innokas.

Yli-Maarian koulussa tapahtumaan osallistui koko 5A luokka, joten erilaisia, toinen toistaan upeampia ja kekseliäämpiä kisatuotoksia syntyi yhteensä kuusi kappaletta.

Valtakunnallinen Innokas2021 ohjelmointi- ja robotiikkaturnaus toteutettiin neljän tunnin mittaisena etätapahtumana 12.5. Vuorovaikutteisessa etätapahtumassa esiteltiin koostevideoiden avulla kisatöitä sekä osallistujien lähettämiä kuvia haasteiden lopputuloksista, otettiin yhteyttä kolmeen eri luokkaan eri puolilla Suomea ja palkittiin voittajat.

Lisäksi kaikki osallistujat pääsivät osallistumaan kolmeen erilaiseen pikahaasteeseen, joissa harjoiteltiin koodaamista tanssimalla, kehiteltiin Mars-mönkijälle lisäosa luokkahuoneesta löytyvillä välineillä ja autettiin yhteisellä pelialustalla etenevää robottia selviämään pelastustehtävästä. Tapahtuma tuotettiin yhteistyössä Harva Marketing Oy:n kanssa ja se lähetettiin Vimeo-alustan kautta. Etäturnaustapahtumaan osallistui yli 1000 peruskouluikäistä lasta ja nuorta.

Katariina Mäkinen-Önsoy