Yli-Maarian koulun Yma 13 -joukkue mukana Taitaja9-finaalissa

Joukkueessa kilpailivat paattislaiset Saara Heikkinen, Jonna Kurkinen ja Salla Mäki. Joukkueen huoltajana toimi opinto-ohjaaja Eeva Rantanen. Kuva: Turun ammatti-instituutti / Taitaja Skills -kilpailu.

Taitaja9-kisassa menestyneet Yli-Maarian Yma 13 -joukkueen jäsenet saivat kesätyöpaikan Paattisten Salesta.

TURKU. Taitaja9-aluekilpailun Turun seudulla voittanut Yli-Maarian koulun Yma 13 -joukkue sijoittui 19.5. järjestetyssä valtakunnallisessa finaalissa yhdeksänneksi. Joukkueessa kilpailivat paattislaiset Saara Heikkinen, Jonna Kurkinen ja Salla Mäki.

Nuorten yhteinen jo esikoulusta alkanut peruskoulutaival sai hienon päätöksen Taitaja-kisojen finaalissa, ja ensi syksynä on aika suunnata jatkamaan opintoja toiselle asteelle. Sitä ennen on vuorossa kuitenkin kesäloma.  Paikalliskilpailussa Jonna, Saara ja Salla saivat Turun Osuuskaupalta palkinnoksi kahden viikon mittaisen Tutustu ja tienaa -harjoittelujakson, jonka he tekevät Paattisten Salessa.

Kaiken kaikkiaan varsinaissuomalaiset joukkueet pärjäsivät hyvin osana Taitaja2021 Oulu -tapahtumaa 18.–20. toukokuuta järjestetyssä Taitaja9-finaalissa. Finaalin toiseksi sijoittui Kolmen Kopla -joukkue Riihikosken yhtenäiskoulusta Pöytyältä. Kolmas sija meni Salon Armfeltin koulun Nälkäsille-joukkueelle.

Taitaja9 on 7.–9.-luokkalaisten kilpailu, jossa kilpaillaan kolmen hengen joukkuein. Kilpailussa on erilaisia nokkeluutta ja päättelykykyä vaativia tehtäviä, joita nuoret ratkaisevat hyvällä ryhmätyöllä. Kilpailu tutustuttaa eri ammattialoihin, ja siinä tarvitaan monen oppiaineen osaamista. Korona-rajoitteiden vuoksi Taitaja9-kilpailut järjestettiin tällä kertaa virtuaalisessa pelissä, joka toimii Seppo-pelialustalla.

Katariina Mäkinen-Önsoy