Turkulaisen taiteilijan Marja Uusiluoto-Raaskan näyttely avautui Savonlinnassa

Patinoituja keramiikkaveistoksia ja figuratiivisia maalauksia

Taiteilija Marja Uusiluoto-Raaska, Helmi, 25x17 cm, kivitavaraa 468, patinoitu pigmentillä, 2021. Taiteilija Tapani Piirto, Ihana ilta, 100x50c, öljyvärit kankaalle, 2021.

Jo kahtena vuonna Taidesalonki Piirtolla on ollut esillä turkulaisen taiteilijan Marja Uusiluoto-Raaskan veistoksia. Tänä kesänä Uusiluoto-Raaskan ja Tapani Piirton teoksia voi ihailla Savonlinnassa kahden kuukauden ajan.

KUVATAIDE. Enimmäkseen Varsinais-Suomessa näyttelyitä pitänyt turkulainen taiteilija Marja Uusiluoto-Raaska vie teoksiaan näytille Savonlinnaan nyt toista kesää peräkkäin. Uusiluoto-Raaskan voimakkaat ja humoristisetkin työt ovat viimevuotiseen tapaan osa Taidesalonki Piirton Savonlinnan kesänäyttelyä.

Marja Uusiluoto-Raaskan pienoisveistosten materiaalina ovat erilaiset savilaadut, hän tutkii
mielenkiintoisella tavalla erilaisten patinointien mahdollisuuksia. Teoksissa on usein ihmisläheinen koskettava viesti katsojalle.

Näyttelyt ”Ilon pisaroita” – veistostaidetta ja ”SUMMERTIME” – öljyvärimaalauksia ovat avoinna 17.6.–15.8.2021 osoitteessa Olavinkatu 46, Savonlinna. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Helsinkiläinen taiteilija Tapani Piirto on pitänyt näyttelyä Savonlinnassa Oopperajuhlien aikana jo 22 vuotta. Tämän kesän Savonlinnan Oopperajuhlia on jouduttu epävarman tilanteen takia supistamaan normaalista laajuudestaan, mutta Taidesalonki Piirto on perinteiseen tapaan paikalla. Tänä kesänä Piirto viipyy kaupungissa pidempään kuin yleensä, yhteensä kahden kuukauden ajan.

Tapani Piirtolle tämä on jo 23. perättäinen kesä Savonlinnassa. Piirto on siellä paikalla
koko näyttelyn ajan, sillä hänen kesäateljeensa sijaitsee gallerian kanssa samoissa tiloissa.

Turun Seutusanomat