Paimion Sähkömuseon paikallishistoriaan perustuva teemanäyttely avoinna

Lounais-Suomen Sähkö-Osakeyhtiön alueella kasvaneiden kokemuksia

Sähköyhtiön lapsia 1960-luvulla. Kuva: Paimion Sähkömuseo.

Sähkötekniikan erikoismuseo Paimion Sähkömuseo on avoinna kesäelokuussa 2021. Vuoden teemanäyttely Kehikosta Kiilaan Sähköyhtiön lapset kertoo siitä, minkälaista oli lapsena elää Lounais-Suomen Sähköyhtiön ympäristössä.

PAIMIO. Vuoden teemanäyttely Kehikosta Kiilaan – Sähköyhtiön lapset on auennut Paimion Sähkömuseossa. Näyttely kertoo Lounais-Suomen Sähkö-Osakeyhtiön alueella eläneiden lasten arjesta ja leikeistä 1950-luvulta 1970-luvulle.

Kehikosta Kiilaan – Sähköyhtiön lapset -näyttely perustuu lapsuuttaan yhtiön alueella viettäneiden henkilöiden haastatteluihin. Haastateltavat kertoivat erityisesti lasten kokemasta turvallisuuden ja yhteisöllisyyden tunteesta sekä yhteisistä leikin ja yhdessäolon paikoista, kuten yhtiön hoitopaikasta Kehikosta ja kesänviettopaikasta Kemiön Kiilassa. Heidän valokuvansa ja lelunsa tarjoavat yhdessä tietopitoisten tekstien kanssa oivan kurkistusaukon lapsen maailmaan vuosikymmenien takaa.

Teemanäyttely toteutetaan osana Museoviraston rahoittamaa Leikkispitte-hanketta, jossa kerätään yhteen tietoja paimiolaisesta leikkiperinteestä.

Turun Seutusanomat