Alfred Kordelinin säätiö ja Tasavallan presidentin kanslia järjestävät kolmen luontoteemaan liittyvän veistosnäyttelyn sarjan tasavallan presidentin kesävirka-asunnon puistossa Naantalin Kultarannassa. 

NAANTALI. Tasavallan presidentin kanslia tiedottaa, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio siirtyivät tänään perjantaina 4.6. perheineen kesävirka-asunnolle Kultarantaan.

Naantalissa Luonnonmaan saaressa sijaitseva Kultaranta on toiminut Suomen tasavallan presidentin kesävirka-asuntona vuodesta 1922 lähtien. Kultarannan päärakennuksen, vuonna 1916 valmistuneen graniittilinnan rakennutti maanviljelysneuvos Alfred Kordelin, ja sen on suunnittelut arkkitehti Lars Sonck. Kultarannan huvilatilaan kuuluu laaja puistoalue sekä hyötypuutarha, jossa viljellään kukkia ja vihanneksia.

• Omatoiminen tutustuminen puutarhaan on mahdollista 7.5.–1.10. perjantai-iltaisin klo 18–20.
• Tutustuminen puutarhaan on mahdollista myös järjestetyillä opastuskierroksilla.
• Opastettuja kierroksia järjestetään ti–su 8.6.–5.9.2021.
• Puutarha on suljettu yleisöltä maanantaisin.

Kultarannan puistossa 8.6. avautuva Kohtaamisia-veistosnäyttely esittelee kotimaisen taiteen eläinaiheita viime vuosisadan alkupuolelta nykypäivään. Näyttely järjestetään yhteistyössä Alfred Kordelinin säätiön kanssa.

Näyttelyn taiteilijat ovat Emil Cedercreutz, Timo Heino, Viktor Jansson, Matti Kalkamo, Veikko Myller, Jussi Mäntynen, Taru Mäntynen, Pirkko Nukari, Heli Ryhänen ja Jenni Tieaho.

Kesäaikana yleisö voi tutustua Kultarannan puistoon ja veistosnäyttelyyn perjantaisin kello 18–20. Lisäksi Naantalin matkailu järjestää opastettuja kierroksia puistoalueelle ensi tiistaista 8. kesäkuuta alkaen. Puiston aukiolo ja opastetut kierrokset toteutetaan voimassa olevat koronavirusrajoitukset ja suositukset huomioiden.

Turun Seutusanomat