Sirkusta, musiikkia, runoja – uusi esityssarja valtaa Kuusiston linnanrauniot ensimmäistä kertaa

Tänä kesänä Kuusiston linnanrauniot heräävät uudella tavalla eloon uuden keikkasarjan myötä.

Kuka vain pystyi hakemaan mukaan Linnanraunioiden kesäkeikoille. Ainutlaatuinen sijainti tarjoaa mahdollisuudet monipuoliselle keikkakesälle.

KAARINA.

Kesäkuun lopulla starttaa ensimmäinen Linnanraunioiden kesäkeikka Kuusiston linnanraunioilla Kaarinassa. Linnanraunioiden kesäkeikat on Kaarinan kaupungin aivan uusi esityssarja, joka pitää sisällään monta esitystä niin musiikin, sirkuksen ja tanssin maailmasta. Keikkoja on aina torstai-iltaisin.

Kaarinan kaupungin kulttuurituottaja Maija Leino kertoo, että Kuusiston aluetta halutaan elävöittää kesäkeikkojen avulla.

Linnanrauniot on kulttuurihistoriallisesti merkittävä paikka. Raunioiden lisäksi siellä on taidekartano, luontopolku, useita opastuksia ja kesäkahvila eli kohteena se on erittäin hieno. Paikkana se on myös luonnollinen vaikka mille monipuolisille esityksille, hän sanoo.

Kesäkeikoille haettiin esiintyjiä avoimella haulla – toisin sanoen kuka vain, jolla on jotakin esitettävää, pystyi hakemaan mukaan. Samaa järjestelyä käytetään muun muassa kirjastokeikkojen kohdalla.

– Avoimen haulla halutaan nostaa esiin paikallista kulttuuria ja tarjota ruohonjuuritasolle matalan kynnyksen esiintymismahdollisuuksia. Se on tärkeää ja luo paikallista identiteettiä ja meininkiä. Kun naapuri esiintyy esimerkiksi Kaarina-talossa, häntä mennään kuuntelemaan ja se on paikallisesti kiinnostavaa. Kaupunki mahdollistaa tällaisen tarjoamalla alustan aktiivisille kaupunkikulttuurille.

Leinon mukaan heillä ei ole vielä odotuksia uuden esityssarjan suhteen, mutta esimerkiksi Kuusistossa järjestetyt Piispanpäivät ja Kuusiston kirkon konsertit ovat vetäneet aiemmin hyvin yleisöä.

– Sijainnin takia voi tulla hyvin erilaista yleisöä eri iltoina. On hauska nähdä, mitä Kuusistoon tulee, kun se kehittyy omilla ehdoillaan. Turvavälien kanssa pitää tietenkin olla tarkkana. Niiden takia ei tehdäkään yhtä isoa massatapahtumaa vaan yleisö levittyy eri päiville ja luodaan näin turvallinen tapahtuma, Leino sanoo.

Linnanraunioiden kesäkeikkojen jatko selviää myöhemmin.

– Katsotaan, miten konsepti menee, mutta paikkana linnanrauniot on sellainen, jossa tapahtuu jatkossakin. Tämän kesän kokemusten pohjalta mennään.

Liisa Kallio