Ruissalon Kesäteatterin ohjelmistossa Juice Leskistä ja Rauli Badding Somerjokea kunnioittavat musikaalit

Ruissalon Kesäteatterissa nähdään Baddingista ja Juicesta kertovat musikaalit. Kuvat: Suomen Musiikkiteatteri.

KESÄTEATTERI. Ruissalon luonnonkauniissa Kansanpuistossa sijaitsevassa Ruissalon Kesäteatterissa nähdään tänä kesänä Suomen Musiikkiteatterin tuotantoja. Musikaalit Viidestoista yö ja Paratiisi ovat kirjailija Katariina Leinon käsialaa.

Badding-musikaali Paratiisi kertoo Rauli Badding Somerjoen elämäntarinan; vaatimattomissa oloissa lapsuutensa viettänyt Somerjoki teki musiikillisen läpimurron 70-luvun alussa. Hänen elämäänsä varjostivat esiintymispelko ja runsas alkoholinkäyttö.

Laulaja teki uuden nousun suureen suosioon 80-luvun alussa, ja hänen taustayhtyeenään vaikutti silloin Agents.

Musikaalin muita keskeisiä henkilöitä ovat Raulin äiti, sisaret, M.A. Numminen, Topi Sorsakoski, Muska Babitzin, Timo Kojo ja Baddingin suurin esikuva, Elvis Presley.

Pääosassa Baddinginä nähdään Erik Kraemer, ja muissa rooleissa Petri Lairikko, Matthau Mikojan, Elisa Lairikko, Jussi Ojanen, Christian Lairikko, Simo Stenman ja Isabella Lairikko.

Viidestoista yö -musikaali tekee kunniaa nerokkaalle laulaja–lauluntekijälle Juice Leskiselle.

Esityksessä tehdään huikea aikamatka Juicen ja hänen ystäviensä maailmaan. Juicen tie kulki Juankoskelta Tampereelle, jossa hänestä kehkeytyi Suomea kiertävä, kaikkien tuntema ja rakastama taiteilija.

Musikaalin keskiössä on myös Juicen ja Mikko Alatalon ainutlaatuinen ystävyys, joka säilyi tärkeänä läpi Juicen elämän. Esityksessä seilataan risteilyllä, käydään levyttämässä Lontoossa sekä koetaan alkoholin aiheuttamaa tuskaa.

Juicen elämään vaikuttivat myös suuret rakkaudet ja niihin liittyvät menetykset. Juicen sanotaankin eläneen rakkaudesta.

Musikaalissa kuullaan kappaleet Syksyn sävel, Viidestoista Yö, Marilyn, Mä maalaispoika oon, Kaksoiselämää, Musta aurinko nousee, Aamu alkaa A:lla, Per Vers, runoilija, Napoleonin mopo ja monia muita.

Pääosassa nähdään Matthau Mikojan. Mikko Alatalona loistaa turkulainen Erik Kraemer. Muissa rooleissa esiintyvät Elisa Lairikko, Simo Stenman, Sonja Lairikko, Jussi Ojanen, Jani-Matti Kemppinen, Tuomas Viiliäinen ja Petri Lairikko.

Molempien musikaalien esityksiä on sekä heinäkuussa että elokuussa.

Katariina Mäkinen-Önsoy