Faken Myrkyluodon Maija saapuu Pyhärantaan

Kuva: Oskari Penttilä.

Elämänmakuisessa kertomuksessa 1800-luvun saaristolaisten elon sävyt iloista suruihin soivat Myrskyluodon Maijan upeassa musiikissa.

KESÄTEATTERI. Pyhärannan Santtion Kesäteatterin lavalla nähdään heinäkuussa Teatteriyhdistys Fake ry:n Myrskyluodon Maija -versiointi. Musiikkinäytelmässä ulkosaariston karut kalliorannat ja alati muuttuva, voimallinen meri luovat raamit Maijan kasvutarinalle.

Teatteriyhdistys Faken tuotannossa Pyhärannan Santtion Kesäteatterin kauniit puitteet ja meren kimallus täydentävät Jussi Helmisen kirjoittaman näytelmän tapahtumia. Matti Puurtisen säveltämä musiikki kuljettaa katsojaa nuoruuden peloista, kokemuksen tuomaan varmuuteen, lähtemisen vaikeuteen, odotukseen ja hyvästeihin. Toisaalta teos tarjoaa mahdollisuuden ihastella luonnon kauneutta sekä luottaa perheen voimaan ja puhjeta riemuun.

Pyhärannan kesän näytelmäksi Myrskyluodon Maija valikoitui juuri luonnonkauniin paikan ja takana siintävän meren takia.

Musiikkinäytelmän ohjaa Lauri Ketonen, kapellimestarina Juha Antikainen, koreografina Sonja Sorvola ja pukusuunnittelijana Kaisu Rytisalo. Harrastajanäyttelijöiden joukko koostuu Satakunnan ja Varsinais-Suomen osaajista. Maijan rooleissa nähdään Anna Kauno sekä Kati Nordman, Jannena Markus Vatka. Musiikillista lisämakua tuo myös raumalainen Impromptum-lauluyhtye.

Myrskyluodon Maija toteutetaan raumalaisen Teatteriyhdistys Faken ja pyhärantalaisen Santtio seura ry:n yhteistyönä. Teatteriyhdistys Fake ry on nuorekas teatterin ammattilaisten vuonna 2017 perustama harrastajateatteriyhdistys. Suurella sydämellä ja teatterin tekemisen palolla he tuottavat monipuolista ohjelmistoa vaihtuville näyttämöille. Yhdistys toimii täysin lipputulojen sekä produktiokohtaisten apurahojen varassa. Toimintaa voi tukea 30.6. asti osoitteessa kulttuurilahja.fi. Kulttuurilahja on Kansan Sivistysrahaston kotimaisen kulttuurin hyväksi perustama aineeton lahja.

Esityskausi: 9.–31.7., ennakko 9.7. ja ensi-ilta 10.7.2021.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Kuva: Teatteriyhdistys Fake ry.