Röölän ja Seilin välille laivayhteys

Kesän 2021 uutuus

Seili. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy / Seutusanomien kuva-arkisto.

Kesäaikana on tarjolla päivittäistä reittiliikennettä vesiteitse Paraisten saarilta, Rymättylän Röölästä sekä Turusta.

MATKAILU. M/S Hamnskär liikennöi linjalla Seili–Röölä–Seili kesäkuusta elokuuhun kolmesti päivässä. Torstaina 24. kesäkuuta alkavalla uudella laivayhteydellä voi matkata näiden kahden saaren väliä päivittäin 8.8. asti. Matkoja operoi Saaristolinja-nimeä kantava Rederi Ab Vitharun.

Seilin postilaituri sijaitsee saaren lounaisrannalla. Muut saaren palvelut ovat keskittyneet saaren keskiosiin Päärakennuksen yhteyteen, joka sijaitsee noin 500 metrin päässä vierassatamasta.

Yhteyden myötä voi kokeilla uutta rengasreittiä Röölä–Seili–Turku -välillä tai toisinpäin vaihtamalla alus M/S Norrskäriin. Vaihtoehtoisesti Seilistä voi myös jatkaa matkaansa Nauvoon. Seilin saari kuuluu Paraisten Nauvon kaupunginosaan Saaristomerellä​, Airiston selän eteläosassa.

Fölin N2-linjan vuoroja on sovitettu M/S Hamnskärin aikatauluihin koulujen kesäloman 7.6.–8.8. ajaksi. Naantalin keskustasta voi siis matkata bussilla Röölään ja jatkaa laivan kyytiin. Myös paluu onnistuu kätevästi bussiyhteydellä Röölän rannasta, Naantalin Rymättylästä.

Katariina Mäkinen-Önsoy