Rasmus Hanhinen polkee viikossa Naantalista Saariselälle

Pyöräilytempauksensa reitin aloitus- ja päätepisteet Rasmus Hanhinen valitsi hänelle tärkeiden paikkojen mukaan. Tästä Naantalin kirkolta matka alkaa 20.6. ja Saariselällä Hanhisen on tarkoitus olla perillä 26.6. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Seikkailua ja mielenrauhaa, niistä on naantalilaisen opiskelijan ja seurakunta-aktiivin Rasmus Hanhisen noin 1 200 kilometrin mittainen pyöräretki tehty.

PYÖRÄILYHAASTE. Naantalilainen Rasmus Hanhinen, 18, aikoo pyöräillä Naantalin kirkolta Saariselän tunturikappelille viikossa. Aktiivisen seurakuntanuoren pyöräreissun lähtöpaikkana sunnuntaina 20.6. toimii Naantalin kirkon edusta. Viikon päästä 26.6. lauantaina hän pyrkii olemaan jo perillä Saariselällä.
– Kilometrejä on vähintään 1 200. Täytyy myös ottaa huomioon mahdolliset hudit, jos valitsen jossain kohdin väärän reitin. Joka tapauksessa olen pyörän päällä päivittäin noin 170 kilometrin matkan, ruokataukojen ja majoitusten lisäksi täytyy joka tunti pitää pieni jaloittelubreikki, Hanhinen kertoo suunnitelmistaan.
– Arvioin, että poljen 8–10 tuntia päivässä ja pyörän päällä tulee oltua lähemmäs 12 tuntia, kun mukaan lasketaan tauot, jatkaa Hanhinen.

Saariselkä on tullut Hanhisen perheelle hyvin tutuksi vuosien varrella.
– Meillä on ollut tapana yli 10 vuoden ajan viettää noin kuukausi kesästä siellä. Jään sinne tälläkin kertaa viettämään kesälomaa perheeni kanssa. Ohjelmassa on rentoutumista ja vaellusta, pohjoisen luonto tuntureineen tarjoaa oikean mielenmaiseman, Hanhinen toteaa.

Rasmus Hanhisen etenemistä pyöräseikkailullaan voi seurata Naantalin seurakunnan Instagram- ja Facebook-tililtä koko tempausviikon ajan. Hän aikoo tehdä päivityksiä reitin varrelta myös omalle kanavalleen, joka löytyy Instagramista nimellä ranhinen.
– Asuntoautolla samaa matkaa taittava Roosa-siskoni striimaa tempaukseni sosiaaliseen mediaan, jossa kaikilla on mahdollisuus seurata matkan etenemistä, Hanhinen sanoo.

Pyöräreissun haasteisiin kuuluu, että Hanhinen ruokailee pääosin ulkona ja yöpyy esimerkiksi mieluummin teltassa kuin asuntoautossa tai hotellissa.
– Vaikka menomatkan koitan pärjätä mahdollisimman avustamattomasti, niin kotiin tullessa nostetaan pyörä kyytiin ja matkataan autolla takaisin Naantaliin, Hanhinen lisää.

Tempauksellaan Hanhinen haluaa kannustaa muitakin nuoria haastamaan itsensä.
– Haluaisin muistuttaa, että ei tarvitse olla paras eikä edes parhaita varusteita tällaisen reissun toteuttamiseksi. Tällä matkalla kokeilen rajojani ja asetan uuden haasteen kunnolleni, jonka eteen olen kyllä treenannut, mutta epäonnistuminenkin on totta kai mahdollinen. Sekin täytyy vain hyväksyä! hän kannustaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy