Raision Krookilassa sukelletaan Lumikin taianomaiseen maailmaan

Koko perheen näytelmä Lumikki ja seitsemän kääpiötä on esitetty Raision Teatterissa edellisen kerran 39 vuotta sitten. Nyt Lumikki palaa Krookilan näyttämölle Aila Lavasteen käsikirjoittamana ja Jouni Röyskön ohjaamana versiona. Kuva: Urpo Helenius.

KESÄTEATTERI. Kesällä Raision Krookilan Kotiseutukeskuksessa seikkailevat Lumikki ja seitsemän kääpiötä 39 vuoden tauon jälkeen. Kyseessä on Raision Teatterin riemastuttava koko perheen klassikkonäytelmä tuttuine satuhahmoineen.

Vuonna 1980 perustetun teatterin juuret ovat Työväenopiston aikuisryhmän näytelmäpiirissä. Nyt jo 41 vuotta toiminnassa ollut Raision Teatteri juhlisti siis viime vuonna tasakymppejään.

Juhlavuotensa kunniaksi Raision Teatteri muodosti ohjelmistonsa teatterissa kertaalleen jo esitetyistä näytelmistä. Jokaisesta teoksesta tehtiin uusi versiointinsa, joihin kuului alun perin myös Lumikki ja seitsemän kääpiötä. Pandemian mukanaan tuomien rajoitusten johdosta kesänäytelmä kuitenkin piti siirtää vuodella, eli tähän kesään.

Lumikki saa siis vihdoin tehdä ansaitsemansa paluun Krookilan näyttämölle Aila Lavasteen käsikirjoittamana ja Jouni Röyskön ohjaamana versiona, jonka työryhmään kuuluu 13 näyttelijää.

Esityskausi: 2.7.–13.8.2021.

Katariina Mäkinen-Önsoy