Jännityskomedia 39 askelta viihdyttää Emma Teatterissa

Peribrittiläinen dekkarikomedia – Oh, dear, mikä farssi!

Mikko Koukin ohjaama 39 askelta nähdään Emma Teatterin kesässä. Kuva: Otto-Ville Väätäinen / Turun Kaupunginteatteri.

KESÄTEATTERI. Turun Kaupunginteatterin ja Emma Teatterin yhteinen kesäkomedia 39 askelta kutsuu nauttimaan kesäteatteriperinteestä Naantalin Kailon saareen.

Mikko Koukin ohjaama 39 askelta on vauhdikas vakoojaseikkailu, jossa Hannes Suomisen esittämä brittiherrasmies Richard Hannay pakenee tekaistua murhasyytettä Lontoosta Skotlantiin ja koettaa samalla selvittää, mihin salaperäinen 39 askelta oikein viittaa. Matkalla hän kohtaa Elviira Kujalan esittämiä kohtalokkaita kaunottaria sekä Miska Kaukosen ja Tom Petäjän näyttelemiä toinen toistaan hulvattomampia hahmoja – tai asioita.

– Musta brittihuumori ja Naantalin aurinko ovat osoittautuneet oikein toimivaksi yhdistelmäksi. Tällaista tummanpuhuvaa film noir -henkistä komediaa ei ole Emma Teatterissa ennen nähty, mutta tämäkin esitys ja täysillä heittäytyvät näyttelijät tarjoilevat naurun paikkoja avokätisesti, ohjaaja Kouki lupaa.

1930-luvulle sijoittuva tarina tuli tutuksi isolle yleisölle Alfred Hitchcockin jännityselokuvana. Komediapalkintoja kahmineessa kesäteatteriversiossa tapahtumat etenevät kovalla tahdilla ja moniulotteinen hahmokavalkadi vaatii näyttelijöiltä Emma Teatterista tuttua lennokasta paneutumista rooleihin.

– Harjoituskaudella on kyllä ollut erinomaisen hauskaa, mutta nyt kun harjoiteltavaa ei enää ole, on kiva saada yleisöä mukaan reagoimaan meidän toilailuun. Sen myötä meno saattaa käydä vielä vähän villimmäksi, varoittelee Hannes Suominen pilke silmäkulmassaan.

– En ole ennen näytellyt haisevaa suonsilmäkettä enkä vesiputousta, mutta piinkovalla ammattitaidolla ja ihan ehdottoman tosissaan nekin vedetään, Miska Kaukonen nauraa.

39 askelta nähdään Emma Teatterin katetussa ulkoilmakatsomossa 14. elokuuta asti. Kesän esityksissä noudatetaan kulloinkin voimassa olevia yleisörajoituksia ja turvallisesta teatterikäynnistä huolehditaan viime kesästä tutuin poikkeusjärjestelyin: Väliaika-aluetta on laajennettu, kulkureittejä lisätty ja vessoja sekä käsienpesu- ja palvelupisteitä on lisätty normaaliin kesään verrattuna.

– Viime kesä osoitti, että väljät ulkotilamme toimivat erinomaisesti turvallisen yleisötapahtuman järjestämiseen, toteaa Muumimaailman ja Emma Teatterin toiminnasta vastaava Tomi Lohikoski.

Esityskausi: 4.6.–14.8.2021.

Turun Seutusanomat