Kustavin matkailuneuvoja Annemari Hupponen viihtyy luonnossa

Kustavin matkailuneuvojana juuri aloittanut Annemari Hupponen. Kuva: Annemari Hupponen / Visit Kustavi.

Palautetta otetaan vastaan Kustavin matkailubrändiä nostamaan avatun Visit Kustavi -kokonaisuuden kehittämisestä.

KUSTAVI. Kustavin matkailuneuvojana touko–kesäkuun vaihteessa aloittanut Annemari Hupponen asuu kesän ajan leirintäalueella pakettiautossaan.
– Autoni on varustettu retkeilyä varten. Niin on helpompi tutustua paikallisiin ja omakohtaisesti kokea Kustavin tarjontaa, sanoo Hupponen.

Turkulaisen Hupposen houkutteli Kustaviin opintoja vastaava työ sekä valloittava ympäristö.
– Opiskelen luonto-ohjaajaksi Ammattiopisto Liviassa. Kokemusta löytyy myös asiakaspalvelutehtävistä. Kustavi tuntui heti ihan helmeltä. Rakastan luontoa ja ihmisiä, tässä työssä yhdistyvät mainiosti ne kaksi, hän kertoo

Matkailuneuvojan työ on pääosin puhelinneuvontaa sekä toimistossa palvelemista.

Annemari Hupposen mukaan tärkeintä on tuoda esiin, kuinka monipuolinen Kustavi onkaan.
– Avustan matkasuunnitelmien tekemisessä lautta- ja lossiaikataulut sekä majoitus- ja ruokailuvaihtoehdot huomioiden. Saariston rengastie kulkee Kustavista ja täältä on myös lyhyt matka Ahvenanmaalle, niistä ihmiset paljon kyselevät, Hupponen toteaa.

Hupposen tavoitteena on tuoda Kustavin yrityksille enemmän näkyvyyttä, myös tuoreiden Visit Kustavi -sivustojen kautta.
– Päivitän Visit Kustavin Instagram ja Facebook -tileille matkailutärppejä, yritysten aukioloaikoja ja tapahtumia. Vierailen paikallisten yritysten luona ja kerron niistä seuraajille, hän jatkaa.

Kustavin matkailullisen brändin vahvistamiseksi perustettuun Visit Kustavi -kokonaisuuteen kuuluvat Instagram ja Facebook -tilit, nettisivusto ja YouTube-kanava.

– Kesällä pyritään tekemään vähintään päivityksiä visitkustavi.fi-sivuille. Facebook ja Instagram ovat aktiivikäytössä näin kesäaikaan päivittäin. Palautetta otetaan mieluusti vastaan kehittämisestä ja kehittämisehdotuksista. Palautekanava löytyy visitkustavi.fi etusivulta, Hupponen vinkkaa.

Mitä matkailuneuvoja Annemari Hupponen odottaa Kustavin kesältä?
– Toivon, että pystyn vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin mahdollisimman hyvin: Suositella heille Kustavin monipuolisia palveluita niin, että he saisivat siitä ikimuistettavia elämyksiä ja kokemuksia. Matkailijan on täällä hyvä olla. Kustavi on sellainen paikka, missä matkailijamäärät ja asukasmääräkin tulevat tulevaisuudessa varmasti kasvamaan, hän kommentoi.

Kustavissa on parasta Hupposen mukaan luonto, meri ja asukkaat.
– Kustavi on pieni kunta ja ihmiset ovat täällä kohteliaita, auttavaisia ja toimeliaita. He ottavat avosylin vastaan, ja ovat sydämellään täysillä mukana, oli kyse sitten yrityksestä tai hyväntekeväisyydestä, matkailuneuvoja kehuu.

Katariina Mäkinen-Önsoy