Vuoden varsinaissuomalainen kylä haussa

KYLÄT. Varsinais-Suomen Kylät ry yhteistyökumppaneineen etsii jälleen uutta Varsinais-Suomen vuoden kylää. Teemana on tänä vuonna Taitava kylä. Etsinnässä on siis kylä, joka voi väittää olevansa erityisen hyvä jossain kylätoiminnan osa-alueessa – tai vaikka useammassakin.

Taitavuutta voi ilmentää esimerkiksi kaikenikäisten asukkaiden aktivointi, tapahtuman järjestäminen, yhteistyö kunnan kanssa, kylän maiseman tai kylätalon ylläpito, paikallisen kulttuurin hyödyntäminen.

Keskeisinä kysymyksinä voi muun muassa olla: ”Mitä taitoja kyläntoimintaan liittyy ja miten niitä välitetään eteenpäin?”, ”Millaista yhteistyötä kylällä tehdään yhdistysten kesken ja ulospäin?”, ”Miten suunnitelmallista toiminta on?”, ”Miten kylä on hoitanut viestintäänsä?”.

Vapaamuotoiseen hakemukseen tulee kuvailla kylä (asukasmäärä, sijainti, alueen yhdistykset ja muut keskeiset toimijat yms.) sekä kertoa kylän toiminnasta. Kyse on nimenomaan kylien – ei vain kyläyhdistysten – kilpailusta eli kaikkien kylän yhdistysten, seurojen ja järjestöjen toiminta huomioidaan. Kyläkilpailuraati tutustuu hakemusten perusteella muutamiin kyliin paikan päällä tämänhetkisin tiedoin kesäkuussa (koronavarauksella).

Hakemukset Varsinais-Suomen vuoden 2021 kyläksi tulee lähettää Varsinais-Suomen kyläasiamiehelle 1. kesäkuuta mennessä, sähköisesti tauno.linkoranta@vskylat.fi  tai postitse Varsinais-Suomen Kylät ry, c/o ProAgria, Artturinkatu 2 A 67, 20200 Turku.

Varsinais-Suomen vuoden kylä palkitaan maakunnallisen kylätoimintapäivän yhteydessä Salon Hajalassa. Koronan vuoksi päivää ja toteutusta ei tässä vaiheessa ole vielä lyöty lukkoon.

Turun Seutusanomat