Virusvapaita huoneita valmistavalle littoislaiselle Vetrospacelle jalansijaa ulkomaanmarkkinoilta

Kaarinalaisen Vetrospacen huoneissa käyttämä teknologia on patentoitu niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Kuva: Vetrospace Oy.

Littoislaisen Vetrospace yhtiön erikoishuoneet on ensimmäinen eurooppalainen huoneratkaisu, joka on läpäissyt Clark Dynamics laboratorion tekemät maanjäristystestit Yhdysvalloissa. Lisäksi yhtiö on lanseerannut uuden Media Pod -tuoteperheen.

KAARINA. Kaarinan Littoisissa toimiva Vetrospace Oy on kehittänyt turvallisia, virusvapaita huoneita nyt reilun vuoden ajan. Huoneet ovat lisäksi läpäisseet Yhdysvalloissa Clark Dynamics laboratorion tekemät maanjäristystestit parhailla mahdollisilla arvoilla.
– Saavutimme IBC special seismic -sertifikaatin korkeimmalla tasolla. Tämä mahdollistaa virusvapaiden huoneidemme myynnin Los Angelesin alueelle, joka on aktiivista maanjäristysaluetta, kertoo Vetrospacen toimitusjohtaja Jouko Urpolahti.

Vetrospacen huoneissa pystytään erikoistekniikan avulla hävittämään kaikki haitalliset ilmanpuhtaudet. Huoneissa käytettävä, yhtiön patentoima CME (Controlled Micro Environment) -tekniikka tuhoaa 99,9 prosenttia ilman ja pintojen epäpuhtauksista. Tutkimusten mukaan Vetrospacen huoneissa tuhoutuu myös koronavirus.
– Turvallisuus on ollut koko hankkeen ajan meille tärkein arvomme. Nyt tuotamme puhtainta mahdollista sisäilmaa huoneeseen, joka kestää jopa maanjäristyksen, Urpolahti painottaa.

Virusvapaiden huoneiden kehitystyö alkoi jo vuonna 2017, kun koronaviruksesta ei ollut vielä tietoakaan. Korona-aikana huoneiden kysyntä on luonnollisesti jatkanut kasvamistaan.

Vetrospace julkisti alkuvuodesta suuren tilauksen Yhdysvaltoihin, kun maailman johtaviin rahoituslaitoksiin kuuluva konserni tilasi suomalaisyritykseltä yli 200 erikoishuonetta. Erikoishuoneet käsittävät muun muassa 140 virusvapaata puhelintilaa ja kokoustilat patentoidulla Vetrospace CME-tekniikalla.

Kaarinalainen yritys on tullut hyvin tutuksi myös kotimaanmarkkinoilla. Muun muassa Turun yliopistollisessa keskussairaalassa on jo käytössä Vetrohealth-antimikrobisia puhdastiloja lääkäreiden vastaanotto- ja sanelutiloina.
– Sairaaloissa fotonidesinfiointihuoneet soveltuvat edellä mainittujen lisäksi esimerkiksi karanteeni-, toipumis- tai valmistelutiloiksi, ja miksi ei vaikka odotusaulaan lasten turvalliseksi leikkitilaksi, Urpolahti ehdottaa.

Vetrospace kehittää jatkuvasti uusia innovatiivisia ratkaisuja esimerkiksi työelämän erilaisiin tarpeisiin. Pipeline Media Oy:n kanssa solmittu yhteistyö on synnyttänyt innovatiivisen Media PODin, joka on hygieeninen, äänieristetty ja akustoitu, tietoturvallinen sekä yksinkäyttöinen mediatyötila. Pipeline Media toimii suunnittelu-, kehitys-, ylläpito- ja alihankintakumppanina konseptin tuotteille.

Vetrospacen Littoisten tehtaalla valmistuvat ensimmäiset Media PODit toimitetaan asiakkaille jo kesän 2021 aikana

Turun Seutusanomat