Varissuolla seulotaan koronavirusta pikatestillä

Turussa toteutettava oireettoman väestön seulonta on ensimmäinen Suomessa. 

ITÄ-TURKU. Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri järjestävät Varissuon asukkaille koronavirusta seulovan pikatestauksen Varissuon jäähallin parkkihallissa 6.5. sekä 11.5. kello 10–15. Pikatesti on maksuton ja on tarkoitettu erityisesti oireettomille Varissuolla asuville. Testiin voi tulla ilman ajanvarausta tai lähetettä. Testitulos valmistuu 15–30 minuutissa.

Varissuolla on koko koronaepidemian ajan ilmennyt eniten koronavirustartuntoja Turun alueella. Suomi on saanut 250 000 laadukasta pikatestiä EU:n hätäapuvälineen rahoittamana lahjoituksena. Pikatestejä on jaettu sairaanhoitopiirien kautta terveydenhuollon yksiköihin. Turussa toteutettava oireettoman väestön seulonta
on ensimmäinen Suomessa.

– Antigeeninosoituspikatestit mahdollistavat nopean joukkotestauksen ja tuovat siten hyvän lisän koronatorjuntaan ilman, että nykyinen testauskapasiteettimme kuormittuu. Positiiviset tulokset varmistamme kuitenkin laboratoriossamme PCR-testillä, Tyksin molekyylimikrobiologian ja virologian ylilääkäri Tytti Vuorinen toteaa.

Testi valmistuu odottaessa eli noin 15–30 minuutin kuluessa. Pikatestinäyte otetaan samalla tavalla nenänielusta kuin tavallinen koronatesti. Pikatestissä käyneet saavat ohjeet jatkotoimenpiteistä ja voivat palata koteihinsa heti testin jälkeen.

Varissuon jäähallin parkkialueelle sisäänajo tapahtuu Suurpäänkadun puolelta.

Turun Seutusanomat