Turun Tall Ships Races -tapahtuma peruuntuu

Suuret purjelaivat vierailivat Turussa viimeksi vuonna 2017. Kuva: Olli Sulin / Turun kaupunki.

TURKU.

Tall Ships Races -tapahtumaa ei järjestetä tänä vuonna Turussa. Turun kaupunki tiedotti asiasta torstaina 27.5. Tapahtuman omistaja Sail Training International (STI) on sopinut tiistaina 25.5. mukana olevien satamien kesken, että Suomessa voimassa olevien matkustusrajoitusten takia purjealusten saapuminen Turkuun miehistövaihtoineen ja tilaisuuksineen ei ole mahdollista.

Tapahtuma olisi järjestetty Turussa Aurajokivarressa 5.–8. heinäkuuta.

Kaupungin tartuntatautilääkäri Jutta Peltoniemen mukaan tapahtuman järjestäminen on koronavirustilanteen takia liian suuri uhka Turun väestölle.

– Mikäli Suomeen ja Turkuun tulisi Tall Ships Races 2021 tapahtumassa noin tuhat ulkomaan kansalaista lyhyellä aikataululla, asettaisi se erityisiä haasteita ja uhkia alueen terveysturvallisuudelle. Maahantulijat tulisivat tapahtumaan laajalti eri puolilta maailmaa ja valtaosa heistä olisi nuoria aikuisia, joita ei ole kattavasti vielä rokotettu, toteaa Peltoniemi lausunnossaan, jonka Turun kaupunki lähetti STI:lle.

Myös tapahtuman oheen suunniteltu musiikkitapahtuma Tall Ships Music Festival peruuntuu. Musiikkitapahtumassa olisivat esiintyneet Karita Mattila & Waltteri Torikka ja Suvi Teräsniska & Jarkko Ahola.

Turun kaupunki on ilmoittanut haluavansa järjestää purjelaiva-tapahtuman, kun se on seuraavan kerran Itämerellä mahdollista vuonna 2024.

Turun Seutusanomat