SM-rallissa koettiin paikallisesti huikea kesäkauden avaus

NaSUn Kari Hämäläinen superluokan kymmenes!

Naantalin Seudun Urheiluautoilijoita (NaSU) edustava Kari Hämäläinen sijoittui viime viikonloppuna ajetussa SM Mad-Croc Länsirannikon Rallissa SM 1 -superluokassa kokonaiskilpailun 10. sijalle. Kuva: Jarno Saari.

Turun Urheiluautoilijoiden järjestämän SM-rallin osakilpailun reitti oli onnistunut kilpailijoiden näkövinkkelistä. Kilpailunjohtaja Mika Hurula oli myös samaa mieltä kaiken kaikkiaan onnistuneesta ralliviikonlopusta.

MOOTTORIURHEILU. Toukokuun viimeisenä viikonloppuna 28.–29.5 Varsinais-Suomessa ajettu SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli keräsi positiivista palautetta erityisesti perjantain asfalttierikoiskokeista. Koronavirusrajoitusten vuoksi ilman yleisöä ajetun kilpailun YouTube-livelähetyksen laadukas tuotanto keräsi myös kiitoksia.

Kaksipäiväinen SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli ajettiin Liedon, Maskun, Nousiaisten, Paimion, Ruskon, Salon ja Sauvon kuntien alueella ja kilpailun keskuksena toimi Liedon Avanti. Ralliin osallistui yhteensä 123 autokuntaa. Kilpailu toimi Rallin SM-sarjan kolmantena osakilpailuna sekä Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan ja Rallin Nuorten Suomenmestaruussarjan toisena osakilpailuna.

SM-sarjan kuninkuusluokan SM1:n ja samalla yleiskilpailun voittivat Mikko Heikkilä ja kartanlukija Topi Luhtinen. Toiseksi sijoittuivat SM-sarjan pistekärkeen nousseet Teemu Asunmaa ja Marko Salminen ja kolmanneksi Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen. SM2-luokan voittivat Jaro Kinnunen ja Tuukka Shemeikka. SM3-luokassa korkeimmalle korokkeelle nousivat Lauri Joona kartanlukijansa Ari Koposen kanssa ja SM4-luokassa voittoa juhlivat Juho Koski-Lammi ja Arttu Vastamäki. Suomi-Cupissa voittajaksi ajoi Teemu Kiiski. Nuorissa voiton nappasi Tuukka Kauppinen ja Junioreissa Riku Koski.

Naantalin Seudun Urheiluautoilijoita (NaSU) edustava ruskolainen Kari Hämäläinen osallistui ralliin SM1-luokassa VW Polo GTI R5 autolla.

Hämäläinen oli kartanlukijansa Risto Pietiläisen kanssa todella tyytyväinen pitkien päivien tulokseen, joka oli SM 1 -superluokassa kokonaiskilpailun 10. sija.

SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin erikoisuutena pidettiin perjantain kolmea, täysin kestopäällysteellä ajettua erikoiskoetta. Asfaltti- ja soraerikoiskokeet saivat osakseen paljon kiitosta kilpailijoilta.
– Ensi kertaa kunnolla asfaltilla ja toivon että pääsisi uudestaan vetämään. Todella hauskaa! Luonnehti rallin voittanut Mikko Heikkilä.

Kilpailunjohtaja Mika Hurula Turun Urheiluautoilijoista oli samaa mieltä kuljettajien kanssa.
– Perjantain asfalttiosuuksien osalta oli vähän epäilyä ennen kilpailua, mutta hyvää palautetta tuli suurelta osalta kuljettajista. Myös soraerikoiskokeista tuli positiivista palautetta ja reitti oli onnistunut kilpailijoiden näkövinkkelistä.

Kahden päivän rallin ohjelmassa oli yhteensä 12 erikoiskoetta, joista kolme ajettiin perjantaina illalla.

Reitit kulkivat Nousiaisten Halisojalla, Maskun Ohensaaressa ja Ruskon Hujalassa. Epäonnisilta tapahtumiltakaan ei säästytty, sillä ralli päättyi SM1-luokassa ajavien Kalle Markkasen ja Kristian Temosen osalta lyhyeen. Kaksikon Skoda päätyi perjantaina Ohensaarentiellä ja Niemenkulmantiellä, Maskussa ajetulla toisella erikoiskokeella peltoon volttien siivittämänä.

Ralli oli katsottavissa YouTubesta livelähetyksen muodossa. Livelähetys keräsi rallifaneja ympäri Suomea ja toteutus onnistui ilman suurempia teknisiä ongelmia. SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin kooste esitetään Yle TV2:lla sunnuntaina 6.6. kello 17.

Rallin SM-sarjan 4. osakilpailu SM Pohjanmaa ralli ajetaan Seinäjoella 18.–19. kesäkuuta.