Raision ympäri kiertävä pyhiinvaellusreitti kutsuu hiljentymään

Rakkaan Raision ympäri kiertämällä voi tutustua kaupungin monimuotoisuuteen

Upalingon Temppelivuorelta Pyhän Martin vaellusreitti jatkuu Raisionlahden lintutornille (kuvassa). Raisionlahden rantaa pitkin pääsee taas edelleen Uikkupolulle ja Kaanaan ryhmäpuutarhalle. Seutusanomien kuva-arkisto / kuva: RAGIP ÖNSOY.

Ulkoilu, lähiluonnossa liikkuminen ja pyhiinvaellus kasvattavat kiinnostustaan. Tähän tarpeeseen syntyi Raision seurakunnan toteuttama, projektikoordinaattori Johanna Salosen ideoima ja suunnittelema omatoimisesti kierrettävä pyhiinvaellusreitti.

RAISIO. Raision seurakunnassa on kehitetty uusi Raision ympäri kiertävä pyhiinvaellusreitti. Nimensä projektikoordinaattori Johanna Salosen ideoima ja suunnittelema reitti on saanut Raision vaakunassakin esiintyvän Pyhän Martin mukaan.

Vaelluksen tarkoituksena on tutustua Raisioon ja sitä ympäröivään luontoon ja samalla tehdä matkaa myös omaan itseen, katsellen, kuunnellen ja hiljentyen.

Omatoimisesti kierrettävän pyhiinvaellusreitin varrella on hiljentymiseen, omaan ajatteluun ja pohdiskeluun kannustavia kulttuuri- ja luontokohteita ja erilaisia tehtäviä. Matkalla nähdään useita kaupunginosia ja erilaisia maastoja ja maisemia, historiallisia kohteita, metsää ja merenrantaa.

Kierroksen voi aloittaa mistä kohtaa reittiä tahansa, mutta virallisesti sen aloitus- ja päätepisteiksi on merkattu Raision kirkko ja kirkkomaa. Reitin kokonaispituus on noin 23 kilometriä, mutta vaellusta voi toki tehdä myös useassa osassa, pienemmän pätkän kerrallaan. Osa reitistä soveltuu myös pyöräilijöille.

Ohjeet, kartta, tehtävät ja muut tiedot pyhiinvaelluksesta löytyvät Raision seurakunnan kotisivuilta sekä lisäksi myös sähköisenä kartta- ja toimintaympäristönä Citynomadi-palvelusta. Maksuton sovellus on helppo ladata älypuhelimeen. Se ohjaa kulkua ja näyttää reittiin liittyvää tietoa, tehtäviä, pohdiskeluja ja muuta sisältöä matkan varrella.

Reittioppaan kautta Pyhän Martin vaelluksen voi tehdä vaikka kotoakin käsin, jos liikkeelle lähtö jostakin syystä on hankalaa.

Raision seurakunta järjestää ajoittain myös yhteisiä pyhiinvaellusretkiä ryhmille, jolloin mukana matkalla on esimerkiksi pappi tai muita seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia.

Turun Seutusanomat