Raision koululaisten retkipäivä sujui riemukkaasti sateesta huolimatta

Raision kulttuurihistoria sekä paikalliset toimijat tutuksi

Tikanmaan koulun retkipäivässä 19.5. lapsia ei sade haitannut ja opettajatkin olivat tyytyväisiä järjestelyihin. Kuva: Raision Vanhemmat RaiVary ry.

Yhteensä 512 raisiolaista 1.–2. luokan oppilasta kiertää paikallisilla tehtävärasteilla loppuviikosta. Tänään keskiviikkona retkeiltiin Tikanmaan, Friisilän, Konsan ja Kuloisten kouluilla. Torstaina pääsevät vuoroon oppilaat Krookilasta ja Kaanaasta ja perjantaina Kerttulasta ja Ihalasta. 

Kaanaan 1A luokan oppilaita retkipäivän rasteilla koulunsa pihassa 20. toukokuuta. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

RAISIO. Raision Vanhemmat RaiVary ry järjestää yhdessä Raisio-Seuran, Raision museo Harkon ja Rasekon LastenAmiksen kanssa kaikille Raision 1.–2.-luokkalaisille alakoululaisille suunnatut retkipäivät 19.–21. toukokuuta.

Joka toinen vuosi järjestettävän yhteisen retkipäivän tavoitteena on tuoda lapsille tutuksi niin Raision kulttuurihistoriaa kuin toimijoitakin. Perinteisesti retkipäivä on järjestetty Krookilan kotiseutukeskuksessa, mutta olosuhteiden vuoksi tänä vuonna oppilaat retkeilevät omissa ryhmissään, luokittain ja paikallisesti.
– Koska me Raision Vanhemmat ja Raisio Seura eivät halunneet perua retkipäivää, on retkipäivä tänä vuonna jokaisen koulun omassa ympäristössä, Raision Vanhemmat ry:n puheenjohtaja Paula Närvä sanoo.

Raision 1.–2. luokan oppilaiden retkipäivään kuuluu rastitehtäviä koulun ympäristössä. Kuva: Raision Vanhemmat ry.

Pääsääntöisesti oppilaiden kiertämät retkipäivän rastit ovat näköetäisyydellä toisistaan, poikkeuksena voi olla koulukohtainen paikalliskohde. Rastien sijainnit selviävät jokaiselle koululle tehdystä kartasta.

Paikalliskohde on passiivinen rasti, johon kuuluvan infotekstin opettaja on saanut sähköpostiinsa, ja siihen tutustutaan oppilaiden kanssa kohteen luona. Ihalan, Kerttulan ja Konsan koulujen paikalliskohteen oppaana toimii Raisio-Seuran jäsen.
– Olemme järjestäneet jokaiseen koulun ympäristöön viisi erilaista toimintarastia, joissa oppilaat kiertävät luokittain, Närvä lisää.

Teemoina paikalliskohteen lisäksi rasteilla ovat vanhat välineet ja työkalut, luonto sekä taide. Vanhenpainyhdistykset ovat pystyttäneet mehupisteitä koulujen pihoille.

Tänään keskiviikkona retkipäivää vietettiin Tikanmaan, Friisilän, Konsan ja Kuloisten kouluilla. Torstaina ovat vuorossa oppilaat Krookilasta ja Kaanaasta ja perjantaina Kerttulasta ja Ihalasta.
– Retkipäiviin osallistuvat kaikki Raision koulujen 1.–2.-luokkalaiset eli yhteensä retkipäivämme on 512 oppilaalle, Närvä kertoo.

Katariina Mäkinen-Önsoy