Paimiossa jätettiin tukku valtuustoaloitteita

Suomi 100 -juhlavuoden päähankkeisiin Paimiossa kuului Kaaripuiston juhlametsikön perustaminen. Nyt juhlametsikköön esitetään valaistusta. Seutusanomien kuva-arkisto / Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

PAIMIO. Paimion 21.4. kokoontuneeseen kaupunginvaltuustoon jätettiin 11 valtuustoaloitetta. Kokoomuksen valtuustoryhmä jätti kouluväkivaltaa vastustavan valtuustoaloitteen. Lisäksi varavaltuutettu Rauno Berg jätti Kokoomuksen valtuustoryhmän puolesta valtuustoaloitteen nuorten liikenneturvallisuustyön kehittämisestä.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti valtuustoaloitteen, jossa se esittää talouden parantamiseksi toimintamalleja muun muassa ylimääräisten investointien ja sairauskulujen välttämisen sekä kaupungin henkilöstön YT-neuvottelujen muodossa.

SDP:n valtuustoryhmä esittää, että Paimion kaupungissa selvitetään ja neuvotellaan, miten pandemian aikana erityisissä olosuhteissa työskennelleitä henkilöitä huomioidaan. Lisäksi SDP:n valtuustoryhmä jätti valtuustoaloitteen Kaaripuiston juhlametsikön valaisemisesta.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä esittää, että Paimion kaupunki sijoittaa häiritsevää liikennekäyttäytymistä hidastavia esteitä jäähallin seudulle ja Postinkujalle, sekä merkitsee ratsukkomyönteisiä virkistysreittejä liikennemerkein. Lisäksi valtuustoryhmä jätti valtuustoaloitteet kulttuurin alalla työskentelevän hyvinvointikoordinaattorin palkkaamiseksi, kaupungin kulttuuristrategian laatimiseksi, sekä esittävän taiteen toimijoille tarjottavista tiloista Paimion alueella.

Vihreä valtuustoryhmä esittää, että Paimion kaupunki selvittää mahdollisuutta maksuttomaan aamupalaan Paimion peruskouluissa ja lukiossa. Sen vaikutuksia voidaan arvioida esimerkiksi määräaikaisena kokeiluna.

Katariina Mäkinen-Önsoy