Laitilan uusi sivistystoimenjohtaja on valmis uusiin haasteisiin

Susanne Laaksonen odottaa innolla uuden työn alkamista Laitilassa.

Vuodesta 2014 Taivassalossa työskennellyt Susanne Laaksonen alkoi kaivata uusia tuulia työurallaan, mikä innoitti hänet hakemaan uutta virkaa Laitilasta.

LAITILA.

Toukokuun viimeinen päivä on Laitilan uuden sivistystoimenjohtajan Susanne Laaksosen ensimmäinen työpäivä uudessa virassa. Maskussa asuva, mutta viimeiset hieman yli kolme vuotta Taivassalon rehtori-sivistystoimenjohtajana toiminut Laaksonen on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri. Tieto uudesta työpaikasta tuntui lottovoitolta.

– Tiesin, että kaupunginhallitus kokoontuu päättämään asiasta. Sain heti kokouksen jälkeen puhelun kaupunginjohtajalta, että minut oli valittu yksimielisesti virkaan. Sanotaan näin, etten muista, milloin viimeksi olisin ollut niin iloinen. On suuri kunnia ja mahdollisuus päästä tekemään töitä Laitilaan, Laaksonen kertoo.

Sivistystoimenjohtajan virassa Laaksonen nauttii omien sanojensa mukaan nimenomaan itse työstä.

– Työni on monipuolista ja siinä on mahdollisuus näköalapaikalta tehdä vaikuttavaa työtä sekä lasten ja nuorten että kaupunkilaisten arkeen ja palveluihin liittyen.

Alun perin Liedosta kotoisin oleva Laaksonen kertoo, että oltuaan seitsemän vuotta töissä Taivassalossa aika alkoi olla kypsä uusille haasteille.

Mieli veti eteenpäin isompiin saappaisiin.

– Laitila on selkeästi jo isompi kaupunki. Siellä on esimerkiksi erilainen koulutuksen palvelurakenne, kun kouluja ja oppilaita on enemmän ja oma lukiokin löytyy kaupungista. Tiedän myös, että Taivassalossa ovat sivistystoimen asiat järjestyksessä. Tässä vaiheessa on hyvä siirtyä eteenpäin, hän kertoo.

Laaksonen kuvailee viimeistä seitsemää vuotta Taivassalossa opettavaisiksi.

– Olin aloittanut Taivassalossa juuri, kun uusi yhtenäiskoulu otettiin käyttöön. Lähdettiin yhdessä rakentamaan kouluun uutta toimintakulttuuria, kun kahden koulun työyhteisöt yhdistettiin yhteen kouluun. Vuodet ovat olleet hyviä ja erittäin opettavaisia.

Uusi virka Laitilassa eroaa aiemmasta siten, ettei Laaksosella ole enää rehtorin tehtävää hoidettavana. Se mahdollistaa keskittymisen hallinnollisiin asioihin.

– Pienessä kunnassa viranhaltijat joutuvat tekemään laajalla skaalalla eri työtehtäviä. Taivassalossa olin osa koulun arkea, mutta lisäksi oli kahden kunnan sivistystoimen ja opetustoimen hallinto hoidettavana. Aina ei ollut mahdollista näkyä koulun arjessa, ja se toi usein myös riittämättömyyden tunteen. Laitilassa työ on enemmän hallinnon ja isompien kokonaisuuksien johtamista. Toki haluan olla myös Laitilassa koko henkilöstön käytettävissä ja jalkautua ajoittain heidän arkeen mukaan.

Laaksonen kuvailee itseään ihmiseksi, joka ei kävele haasteista poispäin vaan laittaa hanskat käteen ja ryhtyy töihin.

Juuri uusia haasteita hän odottaakin kohtaavansa Laitilassa.

– Haluan ensin perehtyä hyvin kaupungin palvelurakenteeseen, henkilöstöön ja työskentelytapoihin. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan myös uusiin ihmisiin ja kohtaan uusia haasteita. Kaikki haasteet on tehty ratkaistaviksi.

Työn ulkopuolella Laaksosen pitävät kiireisenä pian 18-, 16-, ja kohta 12-vuotiaat lapset ja perhoskoira Taisto. Laaksoselle on tärkeää, että hän osaa myös rajata työtään ja kotona saa keskittyä äidin rooliin. Lasten lisäksi vapaa-ajan täyttävät monet harrastukset.

– Liikun, näen ystäviä ja kuuntelen äänikirjoja. Stressiä poistaa hyvin myös jooga. Opiskelen myös tällä hetkellä johtamisen ja yritysjohtamisen ammattitutkintoa. Arki on kuitenkin ihan tavallista perusarkea.

Liisa Kallio