Föli kilpailutti Kaarinan sisäiset bussilinjat

Uusi liikennöintisopimus alkaa heinäkuussa 2022

JOUKKOLIIKENNE. Turun seudun joukkoliikenne Föli on kilpailuttanut Kaarinan sisäisten bussilinjojen K1, K2, K3, K4, K5 ja K6 liikenteen. Heinäkuussa 2022 liikennöitsijänä aloittaa Liikenne Vesma Oy.

Uuteen sopimukseen kuuluu kaikkien Kaarinan sisäisten linjojen eli linjojen K1, K2, K3, K4, K5 ja K6 liikenne. Linjojen reitteihin ja aikatauluihin ei tehty kilpailutuksen yhteydessä muutoksia. Myös kutsubussiliikenteen, jossa ajettava reitti mukautuu matkustajien tarpeiden mukaisesti, aikataulut ja toimintaperiaate säilyvät ennallaan.

Liikenne Vesma Oy:n tarjous oli kokonaistaloudellisesti edullisin. Liikennöintisopimuksen arvo on noin puoli miljoonaa euroa vuodessa. Fölille uusi sopimus tietää säästöjä, sillä hinta on 10,2 % alhaisempi kuin Kaarinan sisäisestä liikenteestä tällä hetkellä maksettava liikennöintikorvaus.

Kaarinan sisäisiä linjoja ajetaan kahdella normaalilla kaupunkibussilla ja neljällä pikkubussilla. Sopimus on voimassa 1.7.2022–30.6.2026 ja sitä voidaan myöhemmin jatkaa korkeintaan neljällä optiovuodella. Tarjouksia kilpailuun jätti neljä liikennöitsijää.

Turun Seutusanomat