S.I.G keikkailee urheilun ja kulttuurin tueksi

Apollon lavalle 24.4. kapuava S.I.G tykittää suoralla lähetyksellä kotikatsomoihin

Raisiolaisyhtye S.I.G:n järjestämä tukikeikka on kulttuuri-, laji- ja kuntarajat ylittävä poikkeusajan poikkeuksellinen tempaus. Kuva: S.I.G.

Viihdettä etäelämän keskelle: Musiikki ja urheilu kulkevat käsi kädessä S.I.G-yhtyeen striimikeikalla. Tukikeikka toimii varainhankintaväylänä usealle seudun urheilu- ja kulttuuritoimijalle. 

MUSIIKKI. Raisiolaisyhtye S.I.G soittaa lauantaina 24. huhtikuuta kello 19 alkaen noin puolitoistatuntisen tukistriimikeikan. Turun Apollossa striimauksen toteuttaa laadukkaana monikameratuotantona turkulainen RajuLive, jolla on kokemusta useiden satojen tapahtumastriimausten toteuttamisesta vuoden 2020 aikana.

S.I.G lopetti toimintansa vuonna 1987 ja vaikka seuraavana vuonna bändiä ei enää ollutkaan, niin jalkapallojoukkue SIG Team jatkoi toimintaansa ja pokkasi pokaalin sekä Raision kaukalojalkapallomestaruuden.

Sekä urheilu että musiikki ovat lähellä soittajien sydämiä, joten S.I.G-yhtye on tarjonnut seuroille ja yhdistyksille mahdollisuutta myydä varainhankinnakseen lippuja striimikeikalle. Keikalle on mahdollista siis ostaa tukilippu bändin tai tempaukseen mukaan lähteneiden urheilu- ja kulttuuritahojen hyväksi. Raision ja Turun seudun urheiluseuroista mukana ovat Raision Loimu, RaiFu, RaisU, Raision Kuula, TPS Juniorijääkiekko, KaaPo, VG-62, Rymättylän Soihtu, Raision Jumpparit, RNK sekä kulttuurin puolelta SIG:n syntymäpaikan, eli Raision lukion, stipendirahasto.

Raisiossa vuonna 1978 perustettu S.I.G-yhtye on julkaissut historiansa aikana suuren määrän hittejä, kuten Tiina menee naimisiin, Vuosisadan rakkaustarina, Ludwig van Beethoven, Älä sinä huoli, Rakkauden sävel, Hyvää syntymäpäivää.

Yhtye tavoitteli pääsyä Euroviisujen finaalin Hollantiin keväällä 2020 kappaleella Aurinkoon, mutta karsiutui niukasti Suomen finaalista. Aurinkoon-single ja -video julkaistiin koronakeväällä 2020.

Vuonna 2018 ilmestyi S.I.G-historiikki Portaat purppurasumuun, minkä innoittamana yhtye palasi keikoille kesäksi 2019. Viime vuoden kesäksi oli sovittu kymmenisen keikkaa, jotka peruuntuivat pandemian takia. Tulevalle kesälle on jo sovittu keikkoja, mutta niistä tiedotetaan myöhemmin. Varmaa on, että 24.4. yhtye nousee Apollon lavalle ja tarjoaa turvallisen keikan kotikatsomoihin.

Striimikeikalla yhtye ensiesittää uuden kesäbiisinsä ja lupaa tuoda lavalle myös muuta ihmeteltävää. Virtuaalinen keikka esitetään RajuLiven LiveKatsomo.fi -lähetysalustalla, jossa on mahdollista musiikin kuuntelun lisäksi mahdollista keskustella chatin välityksellä muiden keikalla olevien kanssa sekä jakaa somekuvia omasta keikkastudiosta.

Yhdellä pääsylippukoodilla voi katsoa lähetystä yksi päätelaite kerrallaan. Eli kun kirjautuu samalla lipulla toisella laitteella sisään, niin ensimmäinen laite kirjautuu ulos. Lippukoodia ei siis kannata jakaa eteenpäin.

Turun Seutusanomat

 

 

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!