Iloa Maskuun -kampanja haastaa yhdistykset piristämään ympäristöä

Vaski-kirjastoissa toteutetaan järjestelmäuudistus, jonka aikana kirjastot ovat suljettuina.

Kampanja jatkuu läpi kesän, joten mukaan voi lähteä myöhemminkin.

MASKU.

Maskun Maa- ja kotitalousnaiset ovat haastaneet muut paikalliset yhdistykset mukaan Iloa Maskuun -kampanjaan, jonka tarkoituksena on piristää ympäristöä esimerkiksi kesäkukkien muodossa. Haasteen ovat ottaneet jo vastaan muun muassa Masku-Seura, Lemun VPK, Maskun SDP, Maskun Kirkonseudun Asukasyhdistys ja Askaisten koulun vanhempainyhdistys.

Maskun Maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtaja Anne Ruohonen on ilahtunut haasteen hyvästä vastaanotosta.

Oli hienoa seurata somessa tykkäysten määrän päivittäistä kasvua. On tosin helppoa tykätä jostain, mutta sitten alkoi tulla viestiä, että haaste on otettu vastaan ja on lähetetty kuvia omista piristyksistä. On hauskaa, että moni haluaa olla mukana jonkun toisen kehittämässä ajatuksessa, hän sanoo.

Haasteeseen voi osallistua haluamallaan tavalla. Suosituin tapa tähän mennessä on ollut kukat.

– Esimerkiksi Maskun Vihreät lupasi lahjoittaa kunnan päiväkoteihin tarpeet kesäkukkien istutukseen, jolloin lapset pääsevät itse kylvämään ja seuraamaan kasvua.

Ajatus kampanjaan syntyi siitä, kun aiemmin kuukausittain toimineet Maskun Maa- ja kotitalousnaiset halusivat korvata tyhjentyneen kalenterin uudella toiminnalla.

Ruohosen mukaan ympäristöä piristämään haluttiin haastaa myös muut paikalliset yhdistykset. Maa- ja kotitalousnaiset osallistuivat omaan kampanjaansa viemällä Maskun kirjaston parvekkeelle narsisseja.

– Parveke oli otollinen paikka laittaa kukat. Sesongin mukaan viemme sinne uusia kukkia kuten orvokkeja ja kesäkukkia. Tarkoituksena on, että parveke eläisi koko kesän. Kirjastovirkailijat lupasivat auttaa kastelussa kesällä, kun kunnanvirasto on kiinni.

Ruohosen mukaan Maskun kunta antoi alusta alkaen idealle vihreää valoa, ja kukista on myös tullut kiitosta. Yhdistys toivoo, että kunta ottaisi kopin parvekkeella olevista kukista.

– Ehkä tulevaisuudessa kunta lähtisi mukaan tähän ja huomaisi, että tämä on kiva juttu ja toimittaisi kukkia jatkossa parvekkeelle, Ruohonen sanoo.

Iloa Maskuun -kampanja jatkuu läpi kesän.

Ruohosen mukaan se antaa monille yhdistyksille mahdollisuuden osallistua myöhemmin kesällä tavoilla, jotka eivät ole vielä mahdollisia. Kampanjan päätavoitteena on tuottaa ilonpilkahduksia arkeen, mikä on Ruohosen mukaan tärkeää.

– Kaikki ihmiset eivät huomaa kukkia tai kaipaa niitä, mutta toiset tosissaan ilahtuvat niistä. Monet kaipaavat tällaisia pieniä iloja, hän sanoo.

Liisa Kallio